Unizo heeft het over een zwarte dag, terwijl de gemeente spreekt over een meer eerlijke verdeling.
Volledig scherm
Unizo heeft het over een zwarte dag, terwijl de gemeente spreekt over een meer eerlijke verdeling. © Belga/Unizo

Harde kaakslag of eerlijker dan ooit? Gemeenteraad stemt veelbesproken belastingreglement ondernemers

MaasmechelenDe gemeenteraad heeft dinsdagavond het nieuwe belastingreglement voor zelfstandigen goedgekeurd. Unizo is daar niet over te spreken en heeft het over een ‘zwarte dag’. Volgens de meerderheid (CD&V en Open Vld) gaat het om een meer eerlijke belasting, terwijl voorheen sommige ondernemers géén en anderen net veel belastingen betaalden. “De zwaarste schouders zullen nu de zwaarste lasten dragen", zegt Raf Terwingen (CD&V) die het nieuwe reglement humaner en socialer noemt. 

 1. Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven. En niet te veel babbelen”
  PREMIUM
  Genk

  Maria (102) is de oudste inwoner van Genk: “Mijn geheim? Vooral kalm blijven. En niet te veel babbelen”

  Wat was vroeger beter? Welk advies moet de jeugd krijgen? En wat is het geheim om zo oud te worden? Wij vragen het elke week aan de oudste inwoner van een dorp of stad in Vlaanderen, in onze nieuwe reeks ‘De Oudste Belgen’. Deze week bezoeken we Maria Cosemans (102), de oudste Genkenaar. “Ik kan zelf niet geloven dat ik zo oud ben”, klinkt het. Haar dochters doen mee haar verhaal. “Mama verloor op één jaar tijd zowel haar zoon als haar man, maar ze was er wel nog steeds voor ons.”
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Staartploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”
  VROUWENVOETBAL SUPER LEAGUE

  Staart­ploeg Charleroi deelt KRC Genk Ladies een enorme dreun uit: “Deze opdoffer moeten we snel samen verwerken”

  Wat een eenvoudige klus leek, werd voor KRC Genk een serieuze streep door de rekening. Staartploeg Charleroi, dat slechts één overwinning op de teller had staan, haalde na de rust een 1-0-achterstand op en nam verrassend de drie punten mee naar huis. De verslagenheid in het Genks kamp was groot en voelde aan als een harde mokerslag. Met een moeilijk drieluik voor de boeg tegen Anderlecht, Brugge en OHL, moet KRC Genk Ladies duidelijk uit een ander vaatje tappen. “We moeten deze week vertrouwen tanken en ons focussen op de toppers. Als groep moeten we hier samen door”, probeerde Gwen Duijsters na afloop de ontgoocheling te verbijten.