Begin je dag goed met een ontbijt van Eat Right by Den Appel.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin je dag goed met een ontbijt van Eat Right by Den Appel. © Eat Right by Den Appel

Haal je maaltijden af of laat ze thuis bezorgen: ontdek hier de initiatieven in Maasmechelen

Horeca en eetgelegenheden moeten noodgedwongen de deuren sluiten. Wie toch graag iets wil eten, maar niet wil koken kan zoals altijd bij frituren en dergelijke terecht. Maar ook restaurants en brasserieën springen mee op de kar. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway-mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

 1. Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwonden opvangt
  Maaseik/Maasmechelen

  Politie verhoort vijf personen, nadat ziekenhuis van Maaseik patiënt met schotwon­den opvangt

  Vijf personen zijn woensdagochtend verhoord, nadat afgelopen dinsdag een 23-jarige patiënt met twee schotwonden in de bovenbenen binnengebracht werd in het ziekenhuis ZOL Campus Maas en Kempen. Dat laat het Parket Limburg weten. Diezelfde dinsdag hield de lokale politie Lanaken-Maasmechelen een huiszoeking, waarbij de Dennenlaan in Maasmechelen tijdelijk werd afgezet. Ook het labo van de FGP en een wapendeskundige kwamen ter plaatse.
 2. Honderden vrijwilligers zakken af naar de Maas voor grote opruimactie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”
  PREMIUM
  Lanaken/Maasmechelen/Dilsen-Stokkem/Maaseik

  Honderden vrijwilli­gers zakken af naar de Maas voor grote opruimac­tie: “Toiletten, zetels en zelfs containers en een caravan... Dat komt even binnen ”

  Zaterdag startte een grote opruimactie aan de Maas, exact twee weken nadat het noodweer ons land trof. Heel wat vrijwilligers trokken daarvoor naar Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik, en ook in Lanaken melden liefst 230 helpende handen zich dit weekend aan. Cruciale hulp, “want ook hier heeft de Luikse miserie flink huisgehouden”, aldus Marino Keulen, burgemeester van Lanaken (Open VLD).