Goed nieuws wie voortaan naar het containerpark wil.
Volledig scherm
Goed nieuws wie voortaan naar het containerpark wil. © RV

Goed nieuws voor wie voortaan naar het containerpark wil

MaasmechelenDe inwoners van Eisden, Vucht, Leut en Meeswijk zullen opgelucht ademhalen. Wie binnenkort naar het containerpark wil met een volgeladen remork, kan voortaan via de ontsluitingsweg.

 1. Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute: “Ze kunnen bovendien zélf meebouwen aan de toekomstvisie van het domein”
  Maasmechelen

  Kasteel van Leut trekt 10.000 bezoekers tijdens eerste maand Zomerleute: “Ze kunnen bovendien zélf meebouwen aan de toekomstvi­sie van het domein”

  In juli kwamen al 10.000 mensen het kasteeldomein Vilain XIIII in Leut verkennen. Toerisme Vlaanderen heeft grootse plannen met het kasteel en is dan ook tevreden met de opkomst. “Bezoekers kunnen bovendien hun toekomstvisie geven en hebben dat ook massaal gedaan. We kregen input van maar liefst 1.000 mensen”, vertelt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA).
 2. Oudste man van België viert 108ste verjaardag: “Tientallen keren vertellen we hem over die titel. ‘En dan?’ is zijn bescheiden antwoord”
  Bree

  Oudste man van België viert 108ste verjaardag: “Tientallen keren vertellen we hem over die titel. ‘En dan?’ is zijn bescheiden antwoord”

  De oudste Belg, mag Jaak Broekx uit Bree zich niet noemen. Maar de titels van oudste Belgische man, Vlaming, Limburger en Breeënaar mag hij zich wel toe-eigenen. In woonzorgcentrum De Gerkenberg waar de man sinds 2020 verblijft, werd er vandaag stevig gevierd want Jaak wordt morgen 108. “Een absolute feestdag met alles erop en eraan: van cava, ballonnen, hapjes, versiering en een prachtige taart tot zijn lieve familie en beste vrienden uit het woonzorgcentrum”, klinkt het in De Gerkenberg.