Gilbert Opsteyn neemt de bloemen in ontvangst.
Volledig scherm
Gilbert Opsteyn neemt de bloemen in ontvangst. © Marco Mariotti

Gilbert Opsteyn (79) mag zich ereburger van Maasmechelen noemen

Naast John Terra en Jan Kohlbacher, mag nu ook Gilbert Opsteyn (79) zich ereburger van Maasmechelen noemen. Opsteyn is zowat de ‘peetvader' van de Maasmechelse carnaval.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Maasmechelen op zondag 18 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Maasmeche­len op zondag 18 oktober

  In Maasmechelen zijn er op één dag 17 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 15. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 135 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Maasmechelen op 347 te liggen. Omdat Maasmechelen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. “Zijn taalgebruik is het probleem”: stafhouder boos op advocaat Vanmechelen na uitspraak ‘daders platspuiten zoals dolle honden’
  PREMIUM

  “Zijn taalge­bruik is het probleem”: stafhouder boos op advocaat Vanmeche­len na uitspraak ‘daders platspui­ten zoals dolle honden’

  Advocaat Bert Vanmechelen moet zich gaan verantwoorden voor een uitspraak die hij deed over de verdachten in een moorddossier. Vanmechelen verdedigt de burgerlijke partij en vond dat de daders na het proces moesten worden ‘platgespoten zoals dollen honden’. Een uitspraak die voor de stafhouder niet door de beugel kan. “Je mag voor de doodstraf zijn, maar een advocaat moet zich fatsoenlijk en waardig gedragen", zegt stafhouder Luc Vanderputte. Vanmechelen geeft toe een gevoelige grens te hebben aangeraakt.
 2. Steenzagerij investeert in hypermoderne dure zaag om vraag bij te houden: “We vinden gewoon geen échte steenkappers meer”
  Maasmechelen

  Steenzage­rij investeert in hypermoder­ne dure zaag om vraag bij te houden: “We vinden gewoon geen échte steenkap­pers meer”

  Nog maar één jaar geleden werd Steenzagerij Peters in Maasmechelen overgenomen door Bjorn Gubbels en omgedoopt naar Masterstone. Gubbels investeert nu in een hypermoderne computergestuurde zaag- en freesmachine van maar liefst 100.000 euro. Het toestel moet helpen voldoen aan de vraag op de markt. “We vinden gewoon geen personeel dat dit werk kan of wil doen", zegt Gubbels.