Raf (omkijkend) en Lucio met zonnebril tijdens hun proces.
Volledig scherm
PREMIUM
Raf (omkijkend) en Lucio met zonnebril tijdens hun proces. © PN

Geweld, afpersing, tonnen coke en kogels. En toch glimlachen mensen oprecht bij de naam Aquino

Ik zat al tien jaar. De cel hoeft niet meer voor mij.” Woorden van Lucio Aquino (58) uit 2014 die deze week weinig profetisch bleken toen hij opgepakt werd in een groot drugsdossier. En zo rolt een inmiddels beruchte familienaam opnieuw van de persen. Terwijl het net over en out leek voor de Calabrese clan, die lange tijd een Maaslandse versie van de Sopranos leek te schrijven. Maar laat de naam Aquino vandaag in Oost-Limburg vallen, en de mensen zullen nog altijd knikken. Vaak zelfs met een brede glimlach.

 1. Staking Sibelco na zes dagen voorbij: “Voorstel om 24 jobs te schrappen voorlopig van de baan”
  Mol/Lommel/Dessel/Maasmechelen

  Staking Sibelco na zes dagen voorbij: “Voorstel om 24 jobs te schrappen voorlopig van de baan”

  Met een héél nipte meerderheid is het personeel van zandwinningsbedrijf Sibelco opnieuw aan de slag gegaan. Het personeel ging vorige week donderdag in staking omdat de directie bij Sibelco België 24 voltijdse banen wilde schrappen. “Het vertrouwen in de directie is zoek, maar we proberen er constructief aan te werken”, geeft Cis Sterkens van ACV aan.
 2. Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”
  Hasselt

  Vakbondsac­tie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

  ACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg.
 3. Van handgemaakte Tsjechische kerstballen tot exclusieve Amerikaanse figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwinkels in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Van handgemaak­te Tsjechi­sche kerstbal­len tot exclusieve Amerikaan­se figuurtjes: dit zijn de vijf leukste kerstwin­kels in Limburg

  Wacht je tot na Sinterklaas of staat je kerstboom intussen al een dikke maand te pronken? Zowel de vroege vogels als de traditionele kerstvierders kunnen er niet meer omheen: de kerstsfeer is weer helemaal terug. Tijd om na te denken dus over welke stijl je kerstboom dit jaar moet hebben. Wij gingen alvast op zoek naar de vijf leukste kerstwinkels van Limburg die een bezoekje waard zijn.