Ali Ipekci pleegde in 2011 een drievoudige moord en werd in 2015 veroordeeld tot 30 jaar cel.
Volledig scherm
PREMIUM
Ali Ipekci pleegde in 2011 een drievoudige moord en werd in 2015 veroordeeld tot 30 jaar cel. © photonews

Geen 30 maar 10 jaar cel voor drievoudige moord dankzij dubbele nationaliteit: “In Turkije zijn de wetten anders...”

Maasmechelen/GenkHells Angel Ali Ipekci kreeg dertig jaar cel voor de doodslag op drie Outlaws in Maasmechelen in 2011, waar hij in principe de helft van moet uitzitten. Maar het ziet ernaar uit dat hij dit jaar nog wordt vrijgelaten na tien jaar cel. Reden? Zijn dubbele nationaliteit en de Turkse wetgeving.

 1. Seppe Boonen beleeft niet alleen hoogdagen met Patro Eisden, maar is na elke zege ook DJ van dienst: “Van links... naar rechts, is de meezinger”
  voetbal eerste nationale

  Seppe Boonen beleeft niet alleen hoogdagen met Patro Eisden, maar is na elke zege ook DJ van dienst: “Van links... naar rechts, is de meezinger”

  Seppe Boonen voelt zich goed bij Patro Eisden. De 20-jarige youngster maakt deel uit van de Eisdense kern en beleeft er ongelooflijk tijden. Niet te verwonderen. Met acht overwinningen op rij en de koppositie in de klassering drijft de ploeg momenteel op wolkjes. Dat Seppe week na week stappen vooruit zet, wisten we al. Maar dat hij na elke zege in de kleedkamer de groep op sleeptouw neemt nog niet. Als een volleerde disc-jockey tovert hij de ene na de andere meezinger uit de musicbox. “Van links, naar rechts” van de Snollebollekes wordt zelfs door de Franstalige spelers meegezongen.
 2. Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt
  Balen/Mol/Hasselt

  Aftellen kan stilaan beginnen: nog één jaar en elektri­sche treinen kunnen rijden tussen Mol en Hasselt

  De pendelaars die frequent de lijn Mol-Hasselt gebruiken moeten nog een klein jaar geduld hebben, maar dan zullen de dieseltreinen op de lijn normaal gezien tot het verleden behoren. Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil tegen december 2022 de lijn in gebruik nemen. Dit weekend worden de zowat laatste visueel zichtbare werken uitgevoerd met onder meer een speciale spoorvrachtwagen.