Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Lieven Samyn

Fosforbom uit Tweede Wereldoorlog opgedoken bij graafwerken in Maasmechelen

MaasmechelenAan een bouwwerf in de Boudewijnlaan in Maasmechelen is woensdagnamiddag een fosforbom met een lengte van zo’n 30 centimeter uit de Tweede Wereldoorlog opgedoken. Uit het springtuig ontsnapte rook. 

 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.
 2. Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt
  Maaseik

  Dronken Tsjechen zorgen voor overlast aan de Markt

  Afgelopen weekend zorgden dronken Tsjechen voor problemen op de Markt in Maaseik. De politie Maasland kreeg om 0.10 uur een klacht binnen met betrekking tot nachtlawaai, vandalisme en openbaar dronkenschap. Bij aankomst troffen ze de Tsjechen aan, die allen dronken waren. Eén van hen had een ruitje ingeslagen aan de Fortis. Ze maakten ook lawaai en zorgden voor geluidsoverlast. Een tweede ploeg moest bijstand komen verlenen en vier mensen werden ter ontnuchtering overgebracht naar het commissariaat. De nodige pv’s werden opgesteld.
 1. PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvibes al naar Hasselt
  Hasselt

  PKP DWNTWN brengt de eerste festivalvi­bes al naar Hasselt

  Op Pukkelpop is het nog even wachten, maar in Hasselt waren de eerste festivalvibes dit weekend al te voelen. PKP DWNTWN warmt de binnenstad immers het hele weekend op met live rooftopconcerten, afterparties en alles rond street style. Aan Quartier Blue waren er zaterdag optredens van Portland, Berre en Isaac Roux. Bij Très Belge kon u genieten van optredens van Dikke, Jelle en Dworfi en aan het Groenplein waren er ‘s avonds optredens van Pelace & Cellini. De afterparty vindt plaats in De Serre en Café Café. Op zondag zijn er aan het Capucienenplein doorlopend events, gaande van 3x3 basketwedstrijden, skatejams, dj-sets van onder andere Bibi Seck, Jewels, Aso Asin, Young Mo, Prinsezy, Timmerman, DTM Funk en Manz tot live streetart door Lindert Steegen, foodtrucks en workshops door Villa Basta. Bij de stad Hasselt reageerde men zaterdagavond al erg tevreden over de opkomst. Exacte cijfers zijn door de verschillende locaties moeilijk te weergeven.