Iedereen kan een wens uit de Feeënbomen plukken.
Volledig scherm
Iedereen kan een wens uit de Feeënbomen plukken. © Stad Maasmechelen

Feeënboom vervult wensen van kinderen uit kansarme gezinnen in Maasmechelen

MaasmechelenIn Maasmechelen vind je sinds begin november op verschillende plaatsen een Feeënboom. De Gezinsbond en het OCMW verzamelden cadeauwensen met een maximumwaarde van 30 euro van zo’n 190 kinderen uit kansarme gezinnen. Die wensen werden in een omslag gestopt en in een Feeënboom gehangen. Elke bewoner kan zijn steentje bijdragen.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.