Ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen (77).
Volledig scherm
Ex-rijkswachtbaas Willy Van Mechelen (77). © RV

Ex-rijkswachtbaas, Aquinobroer en advocaat achter tralies na grote cocaïnesmokkel. Ook motorbendelid even opgepakt, maar intussen weer vrij

Het federaal parket heeft grootschalige cocaïnetransporten blootgelegd waarbij héél wat topcriminelen betrokken blijken. Meer dan twintig huiszoekingen leidden tot arrestaties van onder meer één Aquinobroer in Maasmechelen én ex-rijkswachter Willy Van Mechelen. Dat bevestigen bronnen aan HLN. Er zitten minstens 10 verdachten achter de tralies, meer arrestaties zijn niet uitgesloten. 

  1. Vrouw (31) die baby van hartsvriendin doodschudt, krijgt mildere straf voor hof van beroep: “Uiterst teleurstellend voor de ouders”
    Maasmechelen

    Vrouw (31) die baby van hartsvrien­din doodschudt, krijgt mildere straf voor hof van beroep: “Uiterst teleurstel­lend voor de ouders”

    De 31-jarige Domnique B. uit Maasmechelen werd in augustus vorig jaar veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar omdat ze op 8 november 2018 de baby van haar hartsvriendin zo hard door elkaar schudde dat het kindje overleed aan het shakenbabysyndroom. Na de dood van de jongen loog Dominique maandenlang over wat er precies gebeurd was. Dankzij de beroepsprocedure krijgt de vrouw nu drie van de vijf jaar cel met uitstel opgelegd, waardoor ze niet opnieuw naar de cel moet. “Dit is uiterst teleurstellend voor de ouders van baby A.”, benadrukt hun raadsman.