Marco Blascetta (N-VA) vindt dat er te weinig aan Dierenwelzijn wordt gedacht in de gemeente.
Volledig scherm
Marco Blascetta (N-VA) vindt dat er te weinig aan Dierenwelzijn wordt gedacht in de gemeente. © N-VA

“Er is hier geen beleid qua Dierenwelzijn”: N-VA wil Maasmechelse schepen van Dieren

Maasmechelen“We betreuren het dat er al drie jaar geen beleid is uitgewerkt rond Dierenwelzijn in Maasmechelen.” Dat zegt oppositiepartij N-VA Maasmechelen. De partij pleit voor een schepen die ook de bevoegdheid Dierenwelzijn mee opneemt. Schepen van Milieu Mustafa Üzun (CD&V) legt de kritiek naast zich neer en wijst naar het nieuwe dierenasiel dat er komt. 

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Laat doelpunt van Alex Arénate bezorgt Patro Eisden de achtste overwinning op rij: “Je voelt je onklopbaar”
  Voetbal in eerste nationale

  Laat doelpunt van Alex Arénate bezorgt Patro Eisden de achtste overwin­ning op rij: “Je voelt je onklopbaar”

  Patro Eisden blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. De Maaslanders wonnen nu ook het duel tegen hekkensluiter FC Mandel dankzij een late treffer van uitblinker Alex Arénate. De gesloten partij met amper doelkansen verdiende geen schoonheidsprijs. Verre van. Maar dat zal Eisden worst wezen. De achtste zege op rij is binnen en de leiderspositie wordt nog wat steviger bezet. “Als je zo’n draak van een wedstrijd kunt winnen, dan krijg je een gevoel van onoverwinnelijkheid”, genoot Henk Dijkhuizen na afloop.
 1. Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzone en ik behaalde twee masterdiploma’s”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Miss Limburg Silvana en haar leraar Dirk Menten: “Hij haalde me uit de comfortzo­ne en ik behaalde twee masterdiploma’s”

  Of Miss Limburg Silvana Spyros (25) de slimste van haar klas was? Niet per sé. Het was dan ook haar werkdrive die haar ver bracht. Maar volgens de Maasmechelse schone heeft ze bijzonder veel te danken aan haar leerkracht Latijn die niet alleen de discipline bij haar aanscherpte, maar haar vooral uit de comfortzone haalde en zo mentaal weerbaarder maakte. “Meneer Menten zei dat we gelukkig moesten zijn met waar we stonden, en dat ben ik vandaag ook", vertelt ze.
 2. Kerk van Kermt krijgt langverwachte restauratiepremie van 735.000 euro
  Hasselt

  Kerk van Kermt krijgt langver­wach­te restaura­tie­pre­mie van 735.000 euro

  Vlaams Minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent in 2022 de beloofde restauratiepremie voor de kerk van Kermt toe. Sinds de inhoudelijke goedkeuring van de gevraagde 734.712,77 euro in 2014 stond het premiedossier op de wachtlijst. Volgend jaar wordt het effectief uitbetaald. Dat kwam Vlaams volksvertegenwoordiger en Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) te weten via een parlementaire vraag.