Elias Krakowinski uit Maasmechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Elias Krakowinski uit Maasmechelen. © Karolien Coenen

Elias (19) doneerde stamcellen aan een vader die hij niet kende: “Ik ga niet doen alsof alle verloren jaren zijn ingehaald nu”

Maasmechelen2020 was het jaar waarin Elias Krakowinski (19) zijn vader leerde kennen na achttien jaar afwezigheid. De man heeft leukemie en zocht contact met potentiële stamceldonoren: zijn twee zonen die hij nooit zag. Oudste zoon Elias werd donor. De kuur sloeg aan en hij verlengde op die manier het leven van een ‘vader’ die hij vandaag nog steeds als een vreemde ziet. “De band met mijn mama daarentegen, die is er wel beter op geworden.” 

 1. Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswedstrijden tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”
  Futsal Eerste nationale

  Bram Meyers wil zich met België plaatsen voor EK futsal in Nederland: “We gaan in de thuiswed­strij­den tegen Finland en Montenegro voluit voor winst”

  Het zijn drukke tijden voor Maasmechelaar Bram Meyers. Deze week is de goalie van Halle-Gooik op stage met zijn clubteam. Aansluitend trekt hij met de Futsal Red Devils op afzondering in Luik. Daar bereidt het nationaal futsalteam de kwalificatiewedstrijden voor het EK tegen Finland en Montenegro voor. “We zijn echt gefocust op dat EK en willen met zes op zes een goede start nemen”, klinkt Meyers vastberaden.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht