E314 gedeeltelijk versperd door gekantelde vrachtwagen: snelweg vol papierafval. Vermijd omgeving

MaasmechelenEen gekantelde vrachtwagen vol papierafval zorgt voor zware verkeershinder op de E314 in Maasmechelen. Intussen kan het verkeer dat richting Genk rijdt weer via de pechstrook passeren. 

  1. Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”
    Leut

    Kasteel van Leut maakt zich op voor Zomerleute: “Exact 200 jaar geleden trouwde Vilain XIIII hier”

    Exact 200 jaar na het huwelijk tussen Charles Vilain XIIII en Pauline de Billehé de Valensart, zwaaien de poorten van het kasteel in Leut open. Heel de zomer lang kan men er terecht voor een tentoonstelling over het kasteeldomein. “En wie wil, kan ook meedenken over de toekomst van het kasteel en de site", zegt projectleider Ben De Vriendt, van Toerisme Vlaanderen. De babyoproep van vorige week was alvast een succes.
  2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
    HLN Shop

    "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

    Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
  3. ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigingen geuit”
    Oudsbergen/Maasmechelen

    ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigin­gen geuit”

    Speurders vatten vanochtend het laatste deel aan van de presentatie van hun ‘uiterst complex’ onderzoek rond de moord op Silvio Aquino. Daarin werd beschreven hoe enkele leden van de Aquino-familie zelf een “parallel onderzoek” uitvoerden, met heel wat bedreigingen tot gevolg. “Daardoor moesten beschuldigden Sandro (52) en Bosko (40) Hamidovic zelfs met een speciaal regeringsvliegtuig, dat enkel voor hen gereserveerd was, overgebracht worden uit Frankrijk.”