De vijftiger excuseerde zich voor de strafrechtbank in Tongeren.
Volledig scherm
De vijftiger excuseerde zich voor de strafrechtbank in Tongeren. © Mine Dalemans

Dronken bouwvakker (50) bedreigt echtgenote en haalt agressief uit naar agenten: 10 maanden cel gevorderd

MaasmechelenEen bouwvakker (50) uit Maasmechelen die op 15 december 2021 zijn echtgenote toeriep dat hij haar een kogel door het hoofd zou schieten en een van de agenten verwondde die bijstand kwam bieden, riskeert een celstraf van 10 maanden. “Ik was kwaad geworden,” gaf R. toe.

 1. ASSISEN. Aquino-broers getuigen op assisenproces van Silvio Aquino: “Wij hadden geen vijanden”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Aqui­no-broers getuigen op assisenpro­ces van Silvio Aquino: “Wij hadden geen vijanden”

  De twee oudste broers van Silvio Aquino waren het er tijdens hun getuigenis over eens. “Silvio was goed voor iedereen. Hij had met niemand problemen.” Voor de reden waarom net ‘de kleine’ van de hoop slachtoffer werd van de fout gelopen ontvoering, wezen beide broers met een zware beschuldigende vinger naar vermeende opdrachtgever Martino Trotta. “Jaloezie overheerste bij Trotta en hij wilde altijd maar meer geld van ons. Dat die andere ‘monsters’ achter de zaak zaten zijn we pas later te weten gekomen.” De getuigenis van broer L. (60) leidde tot een zware clash met beschuldigde Sandro Hamidovic (52). Trotta zelf keek niet op en verdween tussen de getuigenissen van de twee broers door een medisch probleem uit de assisenzaal.
 2. ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigingen geuit”
  Oudsbergen/Maasmechelen

  ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: “Er werden heel wat bedreigin­gen geuit”

  Speurders vatten vanochtend het laatste deel aan van de presentatie van hun ‘uiterst complex’ onderzoek rond de moord op Silvio Aquino. Daarin werd beschreven hoe enkele leden van de Aquino-familie zelf een “parallel onderzoek” uitvoerden, met heel wat bedreigingen tot gevolg. “Daardoor moesten beschuldigden Sandro (52) en Bosko (40) Hamidovic zelfs met een speciaal regeringsvliegtuig, dat enkel voor hen gereserveerd was, overgebracht worden uit Frankrijk.”
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Ooit begonnen als kruidenierszaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”
  PREMIUM
  Lommel

  Ooit begonnen als kruide­niers­zaak, nu bestaat iconische Café De Kroon 120 jaar: “Van dokters tot doppers, voor iedereen is dit café een thuis”

  Geen café in Noord-Limburg dat zo iconisch is als Café De Kroon in Lommel. Dit jaar bestaat het stukje erfgoed 120 jaar en dat wordt tijdens het Hemelvaartweekend uitgebreid gevierd. Wat ooit begon als een kruidenierszaak, groeide uit tot een thuis voor alle lagen van de maatschappij. “We maken er een erezaak van om zo weinig mogelijk aan het concept te veranderen”, vertelt uitbater Bart Sevens. Samen het Sevens duikt onze reporter onder in de wondere geschiedenis van het bruine café.