Stefan Thorez, Raf Terwingen en Stijn van Dingenen openen de Dokter Haubenlaan.
Volledig scherm
Stefan Thorez, Raf Terwingen en Stijn van Dingenen openen de Dokter Haubenlaan. © Marco Mariotti

Dokter Haubenlaan na vijf maanden werken weer open: “Er gaan nog belangrijke werken volgen”

MaasmechelenNa vijf maanden werken, veel fileleed en gevloek achter het stuur is de Dokter Haubenlaan weer geopend voor alle verkeer. En net dit weekend vindt de kermis er plaats. “Feestelijker kan de weg niet worden ingehuldigd", zegt schepen van Ruimtelijke Planning Stefan Thorez (Open Vld).

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 1. Crowdfunding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrijdersfilm: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”
  PREMIUM
  Limburg

  Crowdfun­ding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrij­ders­film: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”

  Wie wild wordt van de roversverhalen van ‘De Bokkenrijders’, mag zich in de handen wrijven. Rocky Grispen heeft via crowdfunding maar liefst 20.000 euro opgehaald om zijn prent ‘Zondebokken’ in te kunnen blikken. Genoeg om professioneel materiaal te huren, terwijl de productie voorts op een zwik lokale vrijwilligers zal draaien. “Als het even meezit, mag je de film in het voorjaar van 2023 in de zalen verwachten”, glundert Rocky.
 2. Bende rond Maasmechelse dertiger riskeert tot 7 jaar cel voor 10 cannabisplantages: “ze maakten dankbaar gebruik van de grensregio”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Bende rond Maasmechel­se dertiger riskeert tot 7 jaar cel voor 10 cannabis­plan­ta­ges: “ze maakten dankbaar gebruik van de grensregio”

  De 17 leden van de bende rond Maasmechelaar S.B. (36) en zijn jongere broer S.K. riskeren tot zeven jaar cel voor grootschalige productie en handel in cannabis. De tien plantages, die verspreid over Belgisch en Nederlands Limburg werden aangetroffen, leverden volgens de aanklager ruim 300.000 euro op. “Ze deden er alles aan om onder de radar te blijven.”