Volledig scherm
© Karolien Coenen/RV/Mine Dalemans

Dit waren de meest opvallende Maasmechelse verhalen van 2020

Maasmechelen2020 stond in het teken van corona en dat overheerste ook het nieuws in Maasmechelen. Maar de Maasmechelaar zag ook heel wat andere verhalen passeren. Wij maakten een overzicht. 

 1. Nieuwe overnemers bieden Stijn Stijnen contractverlenging aan tot 2026: “Stijnen is essentieel in de verdere uitbouw van Patro Eisden”
  Voetbal Eerste nationale

  Nieuwe overnemers bieden Stijn Stijnen contract­ver­len­ging aan tot 2026: “Stijnen is essentieel in de verdere uitbouw van Patro Eisden”

  De nieuwe beheerders van Patro Eisden hebben niet lang geaarzeld om trainer Stijn Stijnen langer aan de club te binden. De ex-Rode Duivel die in 2018 coach werd bij de Maaslanders, tekende een contract voor vijf seizoenen. Patro promoveerde onder leiding van Stijn Stijnen naar eerste nationale en wil nu via een professionele aanpak doorstromen naar 1B.
 2. Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”
  Bree

  Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeente­raads­voor­zit­ter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”

  Na 36 jaar stapt Jacques Leten (sp.a) uit de actieve politiek. Hij vindt dat het tijd is om zich op zijn familie te richten en wordt opgevolgd door Jordy Kunnen. Die wordt daarmee de jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen. “Dat beschouw ik als een hele eer", aldus de 22-jarige Jordy. “Ik heb het geluk om met mijn jonge leeftijd een behoorlijke groep van de Breeënaren te vertegenwoordigen die anders gewoon uit de boot valt.”
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"