De raaf is een aaseter.
Volledig scherm
De raaf is een aaseter. © Frederik Thoelen

“De raaf is fel actief in het Maasland”

De raaf is in opmars in Limburg en dan vooral in het Maasland. Natuurpunt registreerde dit jaar veertig waarnemingen in het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen en Lanaken. “Door bijgeloof en de link met ‘het kwade’ werden ze vanaf 1600 verbannen om rond 1860 helemaal te verdwijnen", zegt Frederik Thoelen, directeur bij Vogelbescherming Vlaanderen.

15 reacties

 • Dirk V d Broeck

  4 jaar geleden
  Ik woon in het Mechelse en ben amateur fotograaf. Hopelijk krijg ik deze prachtige vogel snel voor mijn lens.
 • Elfie Berneel

  4 jaar geleden
  Ook al gespot maar met de gedachte dat het uitgestorven was wist ik niet goed wat. Raaf herken je aan de grote zwarte bek. Is groter dan een kraai
 • Marie Vandam

  4 jaar geleden
  In Veltem nabij Herent zitten al jaren raven een ganse kolonie is er soms te zien ze komen ook eten en blijven zelfs zitten heb nooit anders geweten
 • Lisette van Dijk

  4 jaar geleden
  In Leopoldsburg zit al jaren een koppel raven. Het ene jaar drie jongen,het andere jaar vier... Voor ons geen veemde vogel.
 • Jos Indigne

  4 jaar geleden
  Wat is het verschil tussen raaf en kraai en ge hebt dan ook nog de kauw zeker
 1. IN BEELD. Drie dagen feest, muziek en sfeer in Genk tijdens Genk on Stage
  Genk

  IN BEELD. Drie dagen feest, muziek en sfeer in Genk tijdens Genk on Stage

  Na twee jaar van coronastilte was Genk dit weekend weer de setting voor het grootste gratis festival van Limburg. Genk on Stage mocht dit jaar kleppers als Bart Peeters, Compact Disk Dummies en Discobar Galaxie verwelkomen en dat heeft de organisatie geweten. Op vrijdag en zaterdag mocht het festival al zo’n 50.000 bezoekers verwelkomen. “En dan is onze hoofdact, De Jeugd van Tegenwoordig, zelfs nog niet gepasseerd", klinkt het.