Tientallen politiecombi's stonden opgesteld in de buurt van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, waar de jurysamenstelling voor het assisenproces van Silvio Aquino plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen politiecombi's stonden opgesteld in de buurt van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, waar de jurysamenstelling voor het assisenproces van Silvio Aquino plaatsvond. © Mine Dalemans


Verhoogde veiligheidsmaatregelen voor jurysamenstelling assisenproces Silvio Aquino

Tongeren/OudsbergenMet een politiehelikopter, een tiental combi’s en heel wat zwaarbewapende veiligheidsagenten in de buurt, bleek al voor de uitloting van de vijf dames en zeven heren van de volksjury van het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino in Tongeren dat niets aan het toeval was overgelaten. De vier vermeende Bosnische uitvoerders van de moord op de jongste broer van het geslacht Aquino daagden in persoon op. Martino T., die terechtstaat als vermoedelijke opdrachtgever, wilde niet overgebracht worden vanuit zijn cel.

 1. Trajectcontroles op zes locaties in Lanaken
  Lanaken

  Trajectcon­tro­les op zes locaties in Lanaken

  Op 1 januari 2023 worden er op zes locaties trajectcontroles ingevoerd. De gemeente werkt hiervoor samen met de firma TaaS (Trajectcontrole as a Service). Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid gemeten over een langere afstand. Dit systeem zorgt voor aangepaste snelheden en een gelijkmatige doorstroming van het verkeer. De geselecteerde trajecten behoren tot de zone 50 met veel doorgaand verkeer en problemen door een te hoge rijsnelheid.
 2. Hasseltse schepen met Marokkaanse roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”
  Hasselt

  Hasseltse schepen met Marokkaan­se roots kritisch na rellen: “Marokko won zondag, maar 780.000 Belgische Marokkanen verloren”

  De Hasseltse schepen met Marokkaanse roots Habib El Ouakili (RoodGroen+) is zeer kritisch voor de Marokkaanse relschoppers die zondag voor vernieling in Brussel en Antwerpen zorgden. “De verzekering zal de getroffenen vergoeden, maar jullie ruiten zijn voor altijd ingeslagen”, zegt hij. “Er is niets mis met sportieve rivaliteit, maar dit mag nooit tot geweld leiden.”