Beschuldige Shane R. (30) uit Lommel staat samen met Brian V.G. voor het hof van assisen in Tongeren terecht voor de moord op Hilmi Gedik.
Volledig scherm
Beschuldige Shane R. (30) uit Lommel staat samen met Brian V.G. voor het hof van assisen in Tongeren terecht voor de moord op Hilmi Gedik. © BELGA

Beschuldigde kappersmoord aan speurders: “Iemand omleggen voor 50.000 euro? Daar heb ik geen problemen mee!”

“Ik heb er geen problemen mee om iemand om te leggen voor 50.000 euro op voorwaarde dat het een crimineel is. Ik maak er dan wel een erezaak van dat ik het professioneel doe en dat de slachtoffers niet lijden.” De agenten die Shane R. (30) na een van zijn verhoren op 18 november 2014 naar de doorgangscel begeleidden waren verrast door wat ze plots allemaal te horen kregen van de man. “De Aquino’s, dat zijn maar klein mannen. De opdrachtgevers van de moord op Hilmi Gedik zijn veel zwaardere jongens. Zelf heb ik de moord niet gepleegd maar de kans is groot dat ik er wel voor veroordeeld zal worden. Als ik dan 30 jaar krijg en ik zit er 12 of 15 jaar voor uit, ben ik loyaal aan het milieu en zal ik daar financieel voor vergoed worden.” Shane R. weerlegde vandaag die uitspraken voor het hof van assisen in Tongeren. “De politie liegt, hier zijn geen bewijzen van.”

  1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
    Play

    Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

  2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
    Play

    Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil