2009-02-06 00:00:00 SPIJKENISSE - Baby. Babyhand met een hand van de moeder. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT
Volledig scherm
2009-02-06 00:00:00 SPIJKENISSE - Baby. Babyhand met een hand van de moeder. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Ben jij net ouder geworden of is er een kleintje onderweg? Dan is de workshop ‘Hechting ouders en jonge kinderen’ iets voor jou

MaasmechelenTijdens de workshop ‘Hechting ouders en jonge kinderen’ leer je hoe je een diepe connectie met je kind kan ontwikkelen. Op een spelende manier leer je hoe je de band tussen jou en je kind kan versterken. Een goede band tussen ouder en kind zorgt er namelijk voor dat je kind minder angstig is, meer zelfvertrouwen krijgt en zich later socialer zal opstellen.

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 2. Kerk van Kermt krijgt langverwachte restauratiepremie van 735.000 euro
  Hasselt

  Kerk van Kermt krijgt langver­wach­te restaura­tie­pre­mie van 735.000 euro

  Vlaams Minister van Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent in 2022 de beloofde restauratiepremie voor de kerk van Kermt toe. Sinds de inhoudelijke goedkeuring van de gevraagde 734.712,77 euro in 2014 stond het premiedossier op de wachtlijst. Volgend jaar wordt het effectief uitbetaald. Dat kwam Vlaams volksvertegenwoordiger en Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) te weten via een parlementaire vraag.