Voorstelling boek Karsten Conaert.
Volledig scherm
Voorstelling boek Karsten Conaert. © Mine Dalemans

Auteur Karsten Conaert krijgt zaal muisstil tijdens boekvoorstelling over WO II in Kotem

De boekvoorstelling van ‘Helmen in de Achtertuin’ bleek een groot succes. Een tweehonderdtal aanwezigen luisterden zondag naar de uiteenzetting van Karsten Conaert in het wijkcentrum van Kotem. “Kippenvel, om stil van te worden”, vertelden de aanwezigen.

 1. Vrouw (31) die baby van hartsvriendin doodschudt, krijgt mildere straf voor hof van beroep: “Uiterst teleurstellend voor de ouders”
  Maasmechelen

  Vrouw (31) die baby van hartsvrien­din doodschudt, krijgt mildere straf voor hof van beroep: “Uiterst teleurstel­lend voor de ouders”

  De 31-jarige Domnique B. uit Maasmechelen werd in augustus vorig jaar veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijf jaar omdat ze op 8 november 2018 de baby van haar hartsvriendin zo hard door elkaar schudde dat het kindje overleed aan het shakenbabysyndroom. Na de dood van de jongen loog Dominique maandenlang over wat er precies gebeurd was. Dankzij de beroepsprocedure krijgt de vrouw nu drie van de vijf jaar cel met uitstel opgelegd, waardoor ze niet opnieuw naar de cel moet. “Dit is uiterst teleurstellend voor de ouders van baby A.”, benadrukt hun raadsman.
 1. Schepen reageert op kritiek nadat zaal Sint Kristoffel plaatsmaakt voor 24 appartementen: “Mensen wonen graag dicht bij dorpsplein”

  Schepen reageert op kritiek nadat zaal Sint Kristoffel plaats­maakt voor 24 appartemen­ten: “Mensen wonen graag dicht bij dorpsplein”

  Opgrimbie-centrum verandert in sneltempo en met de sloop van zaal Sint Kristoffel sluit men definitief een tijdperk af. In de plaats komen maar liefst 24 appartementen met een heus park bij. In de gemeente heerst er kritiek op de vele appartementen die als paddenstoelen uit de grond schieten. “Mensen willen liefst dicht bij het dorpsplein wonen, omdat je daar alle voorziening hebt", reageert Stefan Thorez (Open Vld), schepen van Ruimtelijke Ordening.
 2. Stijn Stijnen (Patro Eisden): “Binnenkort is het half oktober en hebben we slechts één competitiewedstrijd op de teller staan”

  Stijn Stijnen (Patro Eisden): “Binnenkort is het half oktober en hebben we slechts één competitie­wed­strijd op de teller staan”

  Dit weekend is er opnieuw geen competitievoetbal voor Patro Eisden. De wedstrijd tegen Visé werd vorige week uitgesteld omdat de voltallige spelersgroep in quarantaine moest na drie positieve coronatesten. En door het forfait van KSV Roeselare komt de Maasmechelse club op de derde speeldag opnieuw niet aan spelen toe. “Volgende week zijn we half oktober en we hebben slechts één competitiewedstrijd gespeeld. Ondertussen woekert het virus in alle hevigheid. Hoe het verder moet? Ik weet het ook niet”, blijft Stijn Stijnen het antwoord schuldig.