SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Oudsbergen.
Volledig scherm
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Oudsbergen. © De redactie

ASSISEN. Silvia werd net voor de moord op haar man Silvio Aquino zelf gegijzeld: “door aan mijn kinderen te denken kreeg ik extra kracht”

OudsbergenOp 27 augustus 2015 werd Silvio Aquino gegijzeld door gewapende mannen met bivakmutsen op. Silvia L., Silvio's echtgenote, werd ook gegijzeld, maar kon nog net ontsnappen voor Silvio werd doodgeschoten. Vandaag, bijna zeven jaar na de feiten, getuigt Silvia L., net op de dag van haar vijftigste verjaardag, voor het assisenhof in Tongeren. Volg haar getuigenis in onze liveblog hieronder. 

 1. Japanse Tuin viert 30ste verjaardag met pop-up restaurant tijdens de zomer: “Dé kans om Japanse cultuur helemaal anders te beleven”
  PREMIUM
  Hasselt

  Japanse Tuin viert 30ste verjaardag met pop-up restaurant tijdens de zomer: “Dé kans om Japanse cultuur helemaal anders te beleven”

  De Japanse Tuin in Hasselt opent ter ere van haar 30-jarig jubileum een pop-up restaurant. Lokale chefs zullen elkaar daar de hele zomer lang afwisselen om een Japans geïnspireerd viergangenmenu tot bij de bezoeker te brengen. De wijnmakers van ‘The Winegrower’s Garden’ zorgen voor het geheel én uiteraard de wijn. De magie van de Japanse Tuin? Die doet de rest.
 2. 1.000 handtekeningen tegen verhuizing van bewoners Schietskuil, ook burgemeester reageert: “Een oude boom herplant je niet zomaar”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  1.000 handteke­nin­gen tegen verhuizing van bewoners Schiets­kuil, ook burgemees­ter reageert: “Een oude boom herplant je niet zomaar”

  De actiegroep in sociale woonwijk Schietskuil in Eisden heeft 1.000 handtekeningen verzameld via een petitie. Ze klagen de noodgedwongen verhuizing aan van bewoners die – in sommige gevallen – bijna 50 jaar in de wijk wonen. Of de handtekeningen als krachtig wapen kunnen dienen, is iets anders. Maar burgemeester Raf Terwingen (CD&V) vindt alvast dat woonmaatschappij Maaslands Huis uitzonderingen op de regel moet kunnen maken.