Opdrachtgever Martino Trotta en uitvoerders Sandro Hamidovic, Nebusha Pavlovic, Bosko Hamidociv en Dragisa Hamidovic
Volledig scherm
PREMIUM
Opdrachtgever Martino Trotta en uitvoerders Sandro Hamidovic, Nebusha Pavlovic, Bosko Hamidociv en Dragisa Hamidovic © rv

ASSISEN. Martino Trotta en Hamidovic-clan schuldig aan gijzeling met dood tot gevolg van Silvio Aquino

OudsbergenNa een beraad van ruim vijf uur heeft de volksjury beslist dat Martino Trotta en de vier familieleden van de Hamidovic-clan wel degelijk allemaal schuldig zijn aan de gijzeling met de dood tot gevolg van Silvio Aquino. Vier van de vijf beschuldigden hadden een herkwalificatie gevraagd naar (poging) diefstal tot geweld, maar daar gingen de twaalf burgers niet op in. De vijf riskeren nu allemaal een levenslange celstraf. 

 1. Mehdi Bounou en Patro Eisden raken niet voorbij hekkensluiter Rupel Boom: “Veel kansen, maar de bal wou er niet in”
  voetbal eerste nationale

  Mehdi Bounou en Patro Eisden raken niet voorbij hekkenslui­ter Rupel Boom: “Veel kansen, maar de bal wou er niet in”

  Een constant dominerend Patro Eisden beet zijn tanden stuk op een stug en agressief verdedigend Rupel Boom. Nochtans dwongen de Limburgers een resem kansen af, maar een sterk keepende doelman Vits hield zijn netten schoon. Eisden kwam voor het eerst dit seizoen niet tot scoren (0-0). “We hebben er alles aan gedaan om te winnen, maar de bal wou er gewoon niet in”, baalde Mehdi Bounou na afloop.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.