Brian V.G. staat voor het hof van assisen samen met medebeschuldigde Shane R. terecht voor de moord op Hilmi Gedik.
Volledig scherm
Brian V.G. staat voor het hof van assisen samen met medebeschuldigde Shane R. terecht voor de moord op Hilmi Gedik. © Mine Dalemans

Assisen kappersmoord: getuige onthult stiefvader van beschuldigde als anonieme getuige na pijnlijke confrontatie met familie van het slachtoffer

De getuigenis van Nederlander M.C. (56) op het assisenproces van de kappersmoord in Tongeren zorgde vandaag voor heel wat ophef. De vijftiger zat op 19 juni 2014 zelf al een tijd in de gevangenis voor de moord op Hilmi Gedik maar kwam vrij nadat zijn zus, een advocate, een verklaring bij de politie was gaan afleggen afkomstig van een ‘anonieme getuige’. Die getuige wees naar de beschuldigden Shane R. (30) en Brian V.G. (27), waardoor de twee vanaf dat ogenblik in het vizier van de speurders belandden. Voorzitter Liesens wilde kost wat kost de naam van die anonieme getuige weten. Na lang aandringen en een pijnlijke confrontatie met de 17-jarige dochter van het slachtoffer en haar moeder in de assisenzaal, zwichtte M.C.. “De stiefvader van beschuldigde Brian vertelde me in de gevangenis hoe hij een gesprek hoorde tussen zijn stiefzoon en zijn vriend over de moord op Hilmi Gedik. ‘Waarom ben je nog teruggelopen? Omdat hij nog geluid maakte.’”

  1. ASSISEN. Nicht (48) van Silvio Aquino getuigt: “Mensen met een gruwelijk geweten vol jaloezie hebben Silvio het ergste aangedaan wat iemand kan overkomen”
    PREMIUM
    Oudsbergen

    ASSISEN. Nicht (48) van Silvio Aquino getuigt: “Mensen met een gruwelijk geweten vol jaloezie hebben Silvio het ergste aangedaan wat iemand kan overkomen”

    Het oudste kleinkind van de Aquino familie benadrukte in een lange brief die ze in de assisenzaal voorlas het leed van de Aquino’s. “De pijn die wij nu voelen is nog heviger dan toen. Het leven van Silvio is op een verschrikkelijke wijze plots gestopt door mensen met een gruwelijk geweten.” Nadien kwam de moraliteit van beschuldigde Sandro Hamidovic (52) aan bod, die bekende dat hij de schoten op Silvio loste. “Hij gaf zelf toe dat stelen voor hem werken was en hecht enorm veel belang aan uiterlijk vertoon.”