Archiefbeeld van de schachtblok in Eisden.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de schachtblok in Eisden. © Borgerhoff

24-jarige jongeman maakt dodelijke val vanaf schachtbok op mijnsite in Eisden: twee getuigen hoorden het gebeuren

MaasmechelenEen jongeman van 24 uit Maasmechelen heeft woensdagochtend een dodelijke val gemaakt vanaf de schachtbok aan de mijnsite Terhills in Eisden (Maasmechelen). De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg werd opgeroepen voor een redding op hoogte, maar voor de jongeman kwam alle hulp te laat. 

 1. Echtgenoot, oom en schoonvader veroordeeld tot 6 maanden cel na vechtpartij: “Plooien zijn intussen gladgestreken”
  Maasmechelen

  Echtgenoot, oom en schoonva­der veroor­deeld tot 6 maanden cel na vechtpar­tij: “Plooien zijn intussen gladgestre­ken”

  Een 39-jarige slager uit Maasmechelen is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat hij op 19 juni 2020 zijn echtgenote hard aanpakte en bij de keel greep. Ook de oom en de vader van de vrouw, die enkele dagen later naar de woning van het koppel trokken en het met de man aan de stok kregen, zijn veroordeeld tot 6 maanden cel. “Dat de partijen zich kort nadien verzoend hebben, heeft geen invloed op de schuldvraag”, oordeelde de strafrechter.
 2. Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschillende opties van klassieke pistes over rolschaatsbaan tot ballenbad”
  Genk

  Schaatsen Genkenaren deze winter opnieuw over de kerstmarkt? “We overwegen verschil­len­de opties van klassieke pistes over rolschaats­baan tot ballenbad”

  Schaatsbaan op de kerstmarkt of niet? Verschillende stadsbesturen staan deze winter voor een moeilijke keuze nu de energieprijzen torenhoog zijn. Terwijl Sint-Truiden kiest voor een kunststoffen piste en andere steden hun schaatsbaan voor minstens een jaar achterwege laten, wordt er Genk nog volop nagedacht over de komende kerstmarkt. “Midden oktober hopen we de knoop door te hakken", klinkt het.