Khalid Bouloudo.
Volledig scherm
PREMIUM
Khalid Bouloudo. © Marc Baert

Wraak voor ontvoering 13-jarige? Gezin van ontvoerder moet nu zelf onderduiken na dreigementen

De ontvoeringszaak van de 13-jarige Genkse jongen dreigt te escaleren. Hoofdverdachte Khalid Bouloudo zit in de cel samen met zijn zus, schoonbroer en nog een zestal anderen op verdenking van het plannen van de ontvoering. Maar de Bouloudo’s zouden nu dreigementen ontvangen gelinkt aan de achterban van de Turks-Koerdische familie van het jongetje. “De rest van de familie durft niet meer thuis te slapen", klinkt het.

 1. Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedelbreuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”
  Maaseik

  Twee jaar cel voor dertiger die ‘liefde van zijn leven’ een schedel­breuk slaat: “Hij is die dag alle controle verloren omdat hij gekrenkt werd”

  Een 38-jarige man uit Maaseik is veroordeeld tot twee jaar cel, deels met uitstel, voor zwaar partnergeweld. Op 9 juli 2017 sloeg de dertiger zijn echtgenote zo hard met een aluminium spuitbus op het hoofd dat het slachtoffer er een schedelbreuk en een scheurwonde aan het oor aan overhield. “Het was een uit de hand gelopen ruzie, maar ze blijft mijn grote liefde”, bekende L.B. Hij verloor alle controle nadat zijn vrouw hem had toegeroepen dat hij geen echte man was. Maar het was geen poging doodslag, oordeelde de strafrechter, waardoor L.B. drie jaar minder cel kreeg dan de gevorderde straf.
 2. Kings, Wings, Queens en F-16’s schitteren op kalender: geen opendeurdag op luchtmachtbasis, dus pakken militairen en piloten uit met unieke foto’s

  Kings, Wings, Queens en F-16’s schitteren op kalender: geen opendeur­dag op luchtmacht­ba­sis, dus pakken militairen en piloten uit met unieke foto’s

  De luchtmachtbasis van Kleine-Brogel organiseerde in 2019 in het najaar een speciale ‘opendeurdag’ waarop duizenden mensen kwamen kijken wat er allemaal gebeurt binnen de beschermde muren. Dit jaar wilde de vliegbasis opnieuw uitpakken met een dergelijk initiatief, maar door het coronavirus kon dat niet plaatsvinden. De piloten pronken nu met een origineel alternatief: ze maakten een speciale kalender in luchtvaartthema.
 3. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.