Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Steven Richardson

Sessie onkruid verdelgen door stad resulteert in brand

MaaseikDe stad Maaseik brandde dinsdagochtend onverwacht iéts meer dan onkruid. Zo sloeg er bij het verbranden van de begroeiing een vonkje over naar een oude deur van het voormalige café ‘A Propos’.

 1. Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbalclubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaarden mij zot”
  Eksel / Gerhees / Diest / Lommel / Genk

  Oud-voetballer Pierre Geys (72) wandelt vanuit Spanje langs alle voetbal­clubs waarvoor hij speelde: “De mensen verklaar­den mij zot”

  In vervlogen tijden was Ekselaar Pierre Geys middenvelder voor Anderlecht en Diest. De 72-jarige oud-voetballer zou na zijn carrière een tijdje een café openen in het Hageland en trok uiteindelijk weer naar zijn vertrouwde thuisdorp. Sinds enkele jaren geniet hij van het prachtige weer in Tenerife. Daar kwam hij in coronatijden op het idee om de wandeling van zijn leven te maken.
 2. Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking
  Opglabbeek

  Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking

  Het gemeentebestuur trekt 450.000 euro uit voor een nieuwe parking aan de sportzone in Louwel. “De parking bestaat vandaag uit een verhard gedeelte in asfalt en een kiezelparking. Het asfalt is verouderd en verkeert in slechte staat, waardoor een herstelling slechts een tijdelijke oplossing zou zijn”, zegt Marco Goossens (CD&V), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. “In het masterplan dat voor de sportzone opgemaakt werd, is een grondige heraanleg van de parking voorzien. We gaan de hele parking opnieuw aanleggen in asfalt, maar ook met veel groen. Het wordt een duurzame parking waarvan we de plannen in overleg met de voetbalclub hebben uitgetekend.”
 3. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”