Gerty Vanhoef en haar man Albert B.
Volledig scherm
Gerty Vanhoef en haar man Albert B. © RV

Raadkamer laat verdachte (65) in hoevemoord vrij, maar parket gaat in beroep

Maaseik/Dilsen-StokkemAlbert B., de man die volgens het parket verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Gerty Vanhoef, is door de raadkamer vrijgelaten. Ze zien niet meteen een reden om hem verder aan te houden. “Dit is al een grote erkenning”, zegt advocaat Bert Partoens. Het parket laat weten in beroep te zullen gaan. 

 1. Maaseik pakt vlot de volle buit tegen Leuven, maar kreeg van de Europese bond nog geen nieuws over uitstel Europese match tegen Chaumont

  Maaseik pakt vlot de volle buit tegen Leuven, maar kreeg van de Europese bond nog geen nieuws over uitstel Europese match tegen Chaumont

  Maaseik pakte zaterdag zoals verwacht de winst tegen Haasrode-Leuven. De wedstrijd zou de laatste test zijn voor het Europese duel van dinsdag tegen Chaumont. Zou, want volgens bepaalde Franse media gaat de wedstrijd niet door. De kern van Chaumont is immers zwaar getroffen door corona met liefst veertien besmettingen. “Begrijpelijk dat die ploeg niet kan spelen, maar op dit moment heeft de Europese bond ons nog niks laten weten”, zucht manager Dieter Leenders.
 2. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den