Illustratiebeeld kat.
Volledig scherm
Illustratiebeeld kat. © Unsplash

Politie brengt overleden kat en baasje weer samen

MaaseikDe politie Maasland kreeg afgelopen vrijdagavond melding van een aangereden dier op de Breeërweg in Maaseik. Eenmaal ter plaatse aangekomen, bleek het om een overleden kat te gaan. 

 1. Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking
  Opglabbeek

  Sportzone Louwel krijgt nieuwe parking

  Het gemeentebestuur trekt 450.000 euro uit voor een nieuwe parking aan de sportzone in Louwel. “De parking bestaat vandaag uit een verhard gedeelte in asfalt en een kiezelparking. Het asfalt is verouderd en verkeert in slechte staat, waardoor een herstelling slechts een tijdelijke oplossing zou zijn”, zegt Marco Goossens (CD&V), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. “In het masterplan dat voor de sportzone opgemaakt werd, is een grondige heraanleg van de parking voorzien. We gaan de hele parking opnieuw aanleggen in asfalt, maar ook met veel groen. Het wordt een duurzame parking waarvan we de plannen in overleg met de voetbalclub hebben uitgetekend.”
 2. Liefhebber van de flipperkast? Het Jenevermuseum laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdagavond op “hét icoon van de Vlaamse cafécultuur” flipperen
  PREMIUM
  Hasselt

  Liefhebber van de flipper­kast? Het Jenevermu­se­um laat bezoekers vanaf 20 mei elke donderdag­avond op “hét icoon van de Vlaamse cafécul­tuur” flipperen

  Het Jenevermuseum pakt uit met ‘Pinball Mania’, een gloednieuwe expo waarin hét icoon van de Vlaamse cafécultuur uit de jaren tachtig centraal komt te staan: de flipperkast. Maar liefst twintig soorten - van de eerste eenvoudige spijkertafels tot de levendige lichtkasten - fleuren vanaf nu het museum op, én laten bezoekers al flipperend over de kast leren. “Want vanaf 20 mei kan je elke donderdagavond met bubbels het museum afhuren voor een flipperavond met vrienden én jenever”, aldus Davy Jacobs, directeur van het museum.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek