Toon Opdencamp had een zwaar arbeidsongeval met zwavelzuur. Via sociale media zamelen collega's geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Toon Opdencamp had een zwaar arbeidsongeval met zwavelzuur. Via sociale media zamelen collega's geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen. © Mine Dalemans

“Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseikenaar (48) blijvend blind na arbeidsongeval met zwavelzuur

Maaseik“Opa, wanneer zal je weer kunnen zien?” Een vraag die snijdt door het hart van Maaseikenaar Toon Opdencamp (48), maar het antwoord is duidelijk: nooit meer. Na een arbeidsongeval in Duitsland in 2017 met zwavelzuur, ziet hij nog maar voor 5 procent en slechts door één oog. De man hoopt op een schadevergoeding van 1 miljoen euro via het Duitse gerecht en wil vooral erkenning. “Wij gaan sindsdien door een hel", vertelt Toon. Via sociale media zamelen collega’s geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen.

 1. Inwoners uit Bocholt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel moeten voor hun vaccin naar Peer, Peltenaren gaan naar Lommel
  Noord-Limburg

  Inwoners uit Bocholt, Ha­mont-Achel en Hech­tel-Ek­sel moeten voor hun vaccin naar Peer, Peltenaren gaan naar Lommel

  Inmiddels is geweten dat De Soeverein in Lommel en de oude VDAB-gebouwen in Peer dienst zullen doen als vaccinatiecentra in Noord-Limburg. Donderdagavond raakte ook bekend dat inwoners van Bocholt, Hamont-Achel en Hechtel-Eksel naar Peer zullen moeten gaan voor hun vaccin. Peltenaren trekken dan weer naar Lommel. Inwoners uit Peer en Lommel kunnen logischerwijze in hun eigen gemeente terecht.
 2. Rechtbank veroordeelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristische groep
  PREMIUM
  Hasselt

  Rechtbank veroor­deelt drie personen tot vijf jaar cel voor deelname aan terroristi­sche groep

  De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag drie personen in verschillende dossiers bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. De onmiddellijke aanhouding werd ook telkens bevolen. De drie waren allen schuldig aan dezelfde tenlastelegging: deelname aan enige activiteit van een terroristische groep. Eén van hen is Jessie Van Eetvelde (42). Zij zit met haar twee kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië.
 3. Just Dronkers (Maaseik) over de klassieker tegen Roeselare: “Benieuwd wie korte pauze het best verteerd heeft”
  Euromillions Volley League

  Just Dronkers (Maaseik) over de klassieker tegen Roeselare: “Benieuwd wie korte pauze het best verteerd heeft”

  De Nederlandse libero is aan zijn vierde seizoen bij de Maaseikenaars bezig en hij heeft intussen al heel wat klassiekers op zijn palmares staan. De ervaring leert de tegenstander kennen, denk je dan. “Was het maar zo. Er bestaat geen vast scenario voor de matchen tegen de West-Vlamingen. De voorbije seizoenen, vooral bij ons dan, stonden er heel vaak andere ploegen tussen de lijnen. Dan is het telkens opnieuw zoeken naar een strategie. Maar goed, dat maakt het net zo interessant”, zegt Dronkers.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter