Politie Maasland
Volledig scherm
Politie Maasland © Politie Maasland

Mysterie in Neeroeteren: Regelmatig ‘s nachts schoten te horen, maar voorlopig tast politie in het duister

Aan Raadshof in Neeroeteren klonken vannacht rond 3.50 uur geweerschoten. Een bewoonster belde de politie die de feiten onderzoekt.

 1. Echtgenoot (65) die verdacht wordt van moord op vrouw, wil expert inschakelen om onschuld te bewijzen: “We hebben een andere kijk op bepaalde zaken”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Echtgenoot (65) die verdacht wordt van moord op vrouw, wil expert inschake­len om onschuld te bewijzen: “We hebben een andere kijk op bepaalde zaken”

  De 65-jarige Bert B. die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Gerty Vanhoef blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer van Tongeren vandaag. De man wil nu via zijn advocaat een expert aanstellen die delen van het onderzoek opnieuw onder de loep moet nemen. “We hebben een andere kijk op bepaalde zaken”, zegt zijn advocaat Bert Partoens.
 2. “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speurder Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’
  PREMIUM
  Tongeren

  “Petit Robert was zo’n gangster waar ik ‘respect’ voor had. Voor zijn overvallen had je lef nodig”: oud-speur­der Jos Baillien blikt terug op zijn carrière bij de ‘Belgische FBI’

  “Op de begrafenis van Koning Boudewijn mocht ik Koningin Fabiola bewaken. Tranen in mijn ogen had ik toen.” Jos Baillien weet te verrassen, wanneer we hem naar het moment in zijn carrière vragen dat hij nooit zal vergeten. De oud-speurder van de ‘Belgische FBI’ heeft anders verhalen genoeg, van sluipschutters en dodelijke gijzelingen tot riotguns in een achtervolging van de bekende gangster ‘Petit Robert’, die eerder deze maand op 65-jarige leeftijd overleed: “Zoals hem worden ze niet meer gemaakt.” Lees meer verhalen van oud-speurders in onze reeks Recherche op rust.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto