Zomerbar Illustratie
Volledig scherm
Zomerbar Illustratie © Geert De Rycke

Maaseik zoekt een partner voor tijdelijke zomerbar

MaaseikDe stad Maaseik wil een tijdelijke zomerbar organiseren, meer bepaald van 6 juni tot en met 30 september. Hiervoor wil de stad een concessie van één jaar afsluiten. Ze is daarvoor nog op zoek naar een partner.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Onderneemster schenkt 500 paar kinderschoentjes aan slachtoffers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”
  PREMIUM

  Onderneem­ster schenkt 500 paar kinder­schoen­tjes aan slachtof­fers aardbeving Turkije: “We zijn ontzettend dankbaar”

  Hasan Düzgün uit Maasmechelen kreeg plots een berichtje van een onderneemster die na 25 jaar schoenwinkel te hebben uitgebaat een schenking wilde doen. Ze schonk liefst 500 paar kinderschoenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Via de stad Genk worden de schoenen opgeslagen in een loods en binnenkort vervoerd naar het rampgebied.
  Genk, Maasmechelen
 1. “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-acteurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo
  PREMIUM

  “Dat imago van ‘Klein Chicago’ hebben we afgeschud”: ‘Undercover’-ac­teurs en jongeren nemen met kunstexpo afscheid van stukje Sledderlo

  “Mensen noemen Sledderlo soms nóg een ‘moeilijke wijk’. Maar met veel engagement en liefde kan je elke buurt nieuw leven inblazen.” Vanaf mei telt de wijk, die vroeger als ‘ghetto’ werd bestempeld, twee appartementsblokken minder. Om de gebouwen een waardig afscheid te geven, zetten kunstenaars en ‘Undercover’-acteurs Gökhan Kizilbuga en Göhkan Girginol – samen met jongeren uit de wijk – de kunstexpo ‘Sledderlove’ op poten. “Als eerbetoon aan mijn eigen geboorteplek", zegt Gökhan Kizilbuga.
  Genk
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.