Paul Beloy.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Beloy. © Karolien Coenen

“Langs een voetbalveld kan je nog altijd dingen roepen die je elders in de problemen zouden brengen”: Oud-speler Paul Beloy brengt boek ‘Vuile zwarte’ uit

MaaseikPaul Beloy was in de jaren zeventig één van de eerste zwarte voetballers in België en schreef samen met Frank Van Laeken over het thema het boek ‘Vuile Zwarte’. Vandaag maakt hij deel uit van de ‘Diversity Board’ van de Voetbalbond als deskundige in de strijd tegen discriminatie en racisme. We zochten de nieuwbakken inwoner van Maaseik op om het met hem te hebben over FC United, knielen voor Black Lives Matter en de lange weg die ons land nog voor de boeg heeft.

  1. Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”
    PREMIUM
    Genk/Zonhoven

    Limburgers zamelen spullen in en trekken daarmee naar Pepinster: “Ondanks ellende blijven bewoners positief”

    Een zaal aan de Sint-Jan Baptistkerk in het Genkse Boxbergheide doet sinds kort dienst als inzamelpunt voor spullen voor slachtoffers van het noodweer. Initiatiefnemers Nathalie Vidal (34), Elke Miny (40) en Heidi Debusschere (48) trekken daarmee woensdag al voor de tweede keer naar Pepinster, samen met een kleine groep vrijwilligers. “We gaan er met een bang hartje naartoe. Wat we daar te zien krijgen, bezorgt ons kippenvel”, getuigen ze.