Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © ANP

Handelaar die te veel vuurwerk verkoopt veroordeeld tot 6 maanden cel: “gevaarlijke risico’s genomen door geen beperkingen op te leggen”

Maaseik/AntwerpenEen vuurwerkverkoper uit Antwerpen is veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel en een stevige boete omdat hij in 2015 en 2016 in zijn winkel in Maaseik te veel vuurwerk verkocht. “Hij heeft bewust de keuze gemaakt om de 1-kilogram maatregel naast zich neer te leggen en oefende geen enkele vorm van controle uit,” besloot de strafrechtbank.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LGBTQI+-gemeenschap, dan ben ik daar heel fier op”
  PREMIUM
  Tongeren

  Govert (48) schittert als Steve in W817-film: “Als ik met mijn rol iets heb betekend voor de LG­BTQI+-gemeen­schap, dan ben ik daar heel fier op”

  Vanaf 8 december kan het grote publiek gaan kijken naar de langverwachte bioscoopfilm van W817. Eén van de hoofdrollen wordt vertolkt door Govert Deploige (48), een geboren Tongenaar. Hij speelt de iconische rol van Steve, waarmee hij rond de eeuwwisseling in de prijzen viel. Waar hij toen een jonge twintiger speelde, is hij nu een rijpe veertiger. “Toch was het geen lange zoektocht om de Steve in mezelf terug te vinden", glimlacht de acteur. “Het personage is een deeltje van mezelf geworden.”
 3. Vuurwerkverkoper riskeert celstraf omdat hij 1-kilo regel niet volgt: “Aan die norm kunnen wij ons niet houden”

  Vuurwerk­ver­ko­per riskeert celstraf omdat hij 1-kilo regel niet volgt: “Aan die norm kunnen wij ons niet houden”

  Een vuurwerkverkoper (56) uit Antwerpen riskeert een celstraf van zes maanden omdat hij in zijn winkel in Maaseik de 1-kilo regel niet naleefde en te grote hoeveelheden feestvuurwerk verkocht aan klanten. De man riskeert nu een terugbetaling van ruim 349.000 euro aan illegale inkomsten. “Aan die 1 kilo-norm kunnen we ons niet houden. Een kilo, dat is maar 20 seconden vuurwerk, dat is een quasi verbod.”