De vriendin van Jürgen Conings wordt getroost door zijn tante, zijn nichtje kijkt toe.
Volledig scherm
PREMIUM
De vriendin van Jürgen Conings wordt getroost door zijn tante, zijn nichtje kijkt toe. © Mine Dalemans

Familie Jürgen Conings volledig van slag: “Als hij hulp had gekregen, was dit nooit gebeurd”

De familie van Jürgen Conings kan maar moeilijk geloven dat hun neef uit het leven is gestapt. “De burgemeester liegt, met uitgestreken gezicht.” En dat is niet het enige dat hen momenteel extra veel verdriet doet: “Die titel van ‘terrorist’ moet verdwijnen”, zeggen ze, terwijl ze met véél vragen blijven zitten.

158 reacties

 • Helga Swenne Brugman

  1 maand geleden
  Ik ga van hem zeker geen heiligen maken.Maar we mogen ook niet vergeten dat Jürgen wel zo veel jaren zijn land gediend heeft en voor de burgers van zijn land heeft gestaan en gevochten.Vroeger in oorlog waren burgers er nog voor elkaar en hielpen elkaar.En waren militairen nog echte maten van elkaar.Die tijd is weg voor goed.Ook de politiek is geen vertrouwen meer in en dat is logies.Ooit komen we allemaal aan de grens van leven en dood.En worden we allemaal berecht.Gecondoleerd lieve familie.
 • Tanya Terzieva

  1 maand geleden
  Rust zaht Jurgen. Veel sterekte voor Familia
 • Jeanny Lekens

  1 maand geleden
  Inige deel neming voor fam en vrienden. RIP Jürgen..en het échte verhaal zullen we nóóit kennen..
 • Lindsey Clauw

  1 maand geleden
  Sterkte aan de nabestaanden
 • MARIE-LOUISE VAN BESAUW

  1 maand geleden
  RIP Jürgen..en het échte verhaal zullen we nóóit kennen..
 1. Maasmechelen pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk
  Maasmechelen

  Maasmeche­len pakt deze zomer uit met picknicks in de wijk

  In Maasmechelen kan je deze zomer op verschillende plaatsen picknicken in de wijk. Op die manier hoopt het gemeentebestuur het samenhorigheidsgevoel een boost te geven. Vorige week donderdag was alvast Eisden-Tuinwijk aan de beurt. Daar werd een picknick georganiseerd in het Koninginnepark. Deze woensdag staat er nog een picknick in Mechelen-dorp aan het speelterrein Jagersborg op het programma. Daarna volgen er nog zeker vijf picknickmomenten, onder meer aan het kerkplein van Uikhoven en het Valkeniersplein in Vucht. Meer weten? Kijk dan even op de website van de gemeente.