S. verscheen samen met zijn advocaat voor de strafrechtbank in Tongeren
Volledig scherm
S. verscheen samen met zijn advocaat voor de strafrechtbank in Tongeren © Mine Dalemans

Dertiger schakelt minderjarige kinderen in om diefstallen te plegen

S. (32) uit het Nederlandse Kerkrade riskeert een celstraf van 1 jaar en een boete van 800 euro voor het plegen van verschillende diefstallen. Hij schakelde een vrouw en twee jonge kinderen van 4 en 6 jaar oud in om onder meer in de Colruyt in Maaseik en Maasmechelen diefstallen te plegen.

 1. Bouw van nieuwe technische dienst van start gegaan, ook ANB en brandweer krijgt er onderdak
  Oudsbergen

  Bouw van nieuwe technische dienst van start gegaan, ook ANB en brandweer krijgt er onderdak

  Op het industrieterrein van Opglabbeek is men gestart met de bouw van de nieuwe technische dienst van de gemeente Oudsbergen. De nieuwbouw van 3,4 miljoen euro zal eveneens onderdak bieden aan medewerkers van Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Snel Interventie Voertuig van de brandweerzone Oost-Limburg. “In september verhuizen onze medewerkers naar hun nieuwe gebouw”, zegt schepen van Patrimonium Kurt Plessers (CD&V).
 2. Nieuwe planning voor centrumwerken: “Zoveel mogelijk gelijktijdig uitvoeren”
  Bree

  Nieuwe planning voor centrumwer­ken: “Zoveel mogelijk gelijktij­dig uitvoeren”

  De lockdown heeft het stadsbestuur van Bree doen besluiten om zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, opdat middenstand, horeca en klanten zo weinig mogelijk hinder ondervinden. Dat betekent dat de eerdere planning wordt aangepast. Zo zal onderaannemer APK komende zaterdag 21 november doorwerken om zo goed mogelijk op schema te kunnen blijven. Momenteel is men al bezig aan de nutswerken in de Opitterstraat (einde voorzien op 17 maart) en werken in de Hoogstraat (einde voorzien op 15 februari). Op 7 december start werf nummer 3 aan het Vrijthof, anderhalve maand vroeger dan gepland. In het voorjaar volgen dan de Augustijnerstraat en Merisstraat om dan maart te kunnen aansluiten op de Kloosterstraat. De timing voor de werken in de Gerdingerstraat en in de Nieuwstadstraat wordt later gecommuniceerd.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Man kruipt over eigen poort en wordt aanzien als inbreker
  Dilsen

  Man kruipt over eigen poort en wordt aanzien als inbreker

  Politie Maasland maakte deze vrijdagochtend een vreemd tafereel mee. Aan de Rijksweg in Dilsen werd rond 8.15 uur melding gemaakt van een verdachte toestand. Een melder liet weten dat hij iemand over de poort van een woning zag kruipen. De politie kwam ter plaatse en besloot hetzelfde te doen. De deur van de zaak bleek los te zitten en binnen trof de politie een man aan. “Hij bleek de eigenaar te zijn", klinkt het bij de politie. “Omdat de poort bij het koude weer niet goed functioneert, moest hij er over klauteren. Hij liet weten dit in de toekomst niet meer te zullen doen.”
 1. Groep vriendinnen zit opgesloten in auto met gigantische spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”
  Play

  Groep vriendin­nen zit opgesloten in auto met giganti­sche spin: “Oh mijn God, wat moet ik doen!”

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?