De plannen voor de Bokkenrijdersfilm kunnen nu ook effectief gerealiseerd worden. Schetsen tonen hoe de galgscène er moet uit komen te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor de Bokkenrijdersfilm kunnen nu ook effectief gerealiseerd worden. Schetsen tonen hoe de galgscène er moet uit komen te zien. © RV

Crowdfunding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrijdersfilm: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”

LimburgWie wild wordt van de roversverhalen van ‘De Bokkenrijders’, mag zich in de handen wrijven. Rocky Grispen heeft via crowdfunding maar liefst 20.000 euro opgehaald om zijn prent ‘Zondebokken’ in te kunnen blikken. Genoeg om professioneel materiaal te huren, terwijl de productie voorts op een zwik lokale vrijwilligers zal draaien. “Als het even meezit, mag je de film in het voorjaar van 2023 in de zalen verwachten”, glundert Rocky.

 1. “Wie praat, die gaat”: toch verhoort parket volop verdachten na vijf aanslagen in Maasmechelen en Brasschaat
  PREMIUM
  Maasmechelen/Brasschaat

  “Wie praat, die gaat”: toch verhoort parket volop verdachten na vijf aanslagen in Maasmeche­len en Brasschaat

  Komt er snel meer duidelijkheid over de aanslagen in Limburg en het Antwerpse? Speurders verhoren momenteel alvast verdachten. Afgelopen weekend nog vond een derde aanslag plaats op de Bevrijdingslaan in Maasmechelen, aan het adres van één jongeman die verdacht wordt van betrokkenheid bij eerdere aanslagen. “We hopen dat de rust terugkeert voor er gewonden vallen", klinkt het bij familie.
 2. Voka Limburg pakt uit met handleiding om langdurige ziekte aan te pakken: “In Limburg alleen al 35.000 mensen die jaar of langer thuis blijven”
  Limburg

  Voka Limburg pakt uit met handlei­ding om langdurige ziekte aan te pakken: “In Limburg alleen al 35.000 mensen die jaar of langer thuis blijven”

  Elke dag gaan 35.000 Limburgers niet naar het werk wegens een langdurige ziekte. Dat brengt uitdagingen mee voor werkgevers in de provincie, én een grote kostprijs. “Telt een onderneming gemiddeld 100 werknemers, dan legt die meer dan 100.000 euro per jaar neer als kost van het ziekteverzuim”, stelt Voka - KvK Limburg. De werkgeversorganisatie lanceert daarom de handleiding ‘Vokawijzer’ met tips en tricks voor bedrijven om langdurige ziekte aan te pakken en te voorkomen.