Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon
Volledig scherm
PREMIUM
Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon © Marco Mariotti

“Bang? Ik denk dat wij iets te oud en te taai zijn naar zijn smaak”: koppel ziet geen graten in bezoekje van wolf

Maaseik“Nee, we zijn niet bang van de wolf.” Antoon (83) en Margriet (81) uit Dorne doen al lachend hun voordeur open. De wolf die hun oprit opliep op klaarlichte dag, heeft in hun ogen niets verkeerds gedaan, maar hun hond Lana halen ze nu voor de zekerheid ’s avonds tijdig binnen. Bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vragen ze met aandrang om wolven of welpen nooit te benaderen. “Ze zien er toegankelijk uit, maar de dieren voederen kan voor problemen zorgen”, zegt Jeroen Denaeghel van ANB.

 1. Crowdfunding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrijdersfilm: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”
  PREMIUM
  Limburg

  Crowdfun­ding levert 20.000 euro op voor Limburgse Bokkenrij­ders­film: “Lokale acteurs zullen galgscène spelen in het bos van Maaseik”

  Wie wild wordt van de roversverhalen van ‘De Bokkenrijders’, mag zich in de handen wrijven. Rocky Grispen heeft via crowdfunding maar liefst 20.000 euro opgehaald om zijn prent ‘Zondebokken’ in te kunnen blikken. Genoeg om professioneel materiaal te huren, terwijl de productie voorts op een zwik lokale vrijwilligers zal draaien. “Als het even meezit, mag je de film in het voorjaar van 2023 in de zalen verwachten”, glundert Rocky.
 2. Vakbondsactie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”
  Hasselt

  Vakbondsac­tie aan Stadspark vraagt aandacht voor de zorgsector: “Zorg ook voor ons”

  ACOD LRB Limburg en ACV Openbare diensten kwamen maandagvoormiddag samen in het Hasselts Stadspark om aandacht te vragen voor de zorg. De actie verliep solidair met een actie in Brussel. “De concrete noden zijn voor ons duidelijk: meer contracturen (voltijds), betere loon- en arbeidsvoorwaarden, betere balans werk-privé, meer personeel, geen privatiseringen én geen financiële wurggrepen of besparingen die een goede zorg hypothekeren”, stelt Frank Hoste, gewestelijk bestendig secretaris bij ACOD LRB Limburg.