Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon
Volledig scherm
PREMIUM
Margriet en Antoon vinden het best mooi dat de wolf hun oprit opwandelde. "De poort was toch gesloten", lacht Antoon © Marco Mariotti

“Bang? Ik denk dat wij iets te oud en te taai zijn naar zijn smaak”: koppel ziet geen graten in bezoekje van wolf

Maaseik“Nee, we zijn niet bang van de wolf.” Antoon (83) en Margriet (81) uit Dorne doen al lachend hun voordeur open. De wolf die hun oprit opliep op klaarlichte dag, heeft in hun ogen niets verkeerds gedaan, maar hun hond Lana halen ze nu voor de zekerheid ’s avonds tijdig binnen. Bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB) vragen ze met aandrang om wolven of welpen nooit te benaderen. “Ze zien er toegankelijk uit, maar de dieren voederen kan voor problemen zorgen”, zegt Jeroen Denaeghel van ANB.

 1. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.
 1. Maaseik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhonderd, vooral opgelucht dat het weer kan”
  Volleybal Euromillions League

  Maas­eik-manager Dieter Leenders is blij dat er weer volk op de tribunes zit: “Vijftig of vijfhon­derd, vooral opgelucht dat het weer kan”

  Greenyard Maaseik neemt het na de Europese verplaatsing naar Moskou zaterdag in eigen huis op tegen Menen. Het wordt een bijzondere wedstrijd, want voor het eerst sinds eind november zijn er weer supporters toegelaten. Daarnaast is het misschien de laatste keer dat Menen op bezoek komt in de Steengoed Arena, want de West-Vlamingen trekken op het einde van het seizoen de stekker eruit. “Heel erg jammer, met Menen verdwijnt een traditieclub. Of dat Maaseik ook kan gebeuren? Niet zo snel, maar corona heeft wel gaten geslagen”, vertelt manager Dieter Leenders.