Afgelopen zaterdag trokken 60 tractoren langs zorginstellingen in Maaskant om bewoners en het zorgpersoneel te steunen.
Volledig scherm
Afgelopen zaterdag trokken 60 tractoren langs zorginstellingen in Maaskant om bewoners en het zorgpersoneel te steunen. © Mine Dalemans

60 tractoren van Groene Kring Maaskant brengen licht en streekproducten langs bij zorgsector

Maaseik/Dilsem-Stokkem/KinrooiAfgelopen zaterdag organiseerde de Groene Kring Maaskant een tractorenrondrit langs verschillende zorginstellingen in de regio Dilsen-Stokkem, Maaseik en Kinrooi. Zo’n zestig tractoren werden daarvoor feestelijk versierd met lichtjes, om zo de zorgsector een hart onder de riem te steken. “Op deze manier geven we hen een klein beetje licht in deze donkere tijden voor Kerstmis.”

 1. Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”
  Bree

  Jordy Kunnen wordt met 22 lentes jongste gemeente­raads­voor­zit­ter in Vlaanderen: “Ik wil jongeren dichter bij politiek brengen”

  Na 36 jaar stapt Jacques Leten (sp.a) uit de actieve politiek. Hij vindt dat het tijd is om zich op zijn familie te richten en wordt opgevolgd door Jordy Kunnen. Die wordt daarmee de jongste gemeenteraadsvoorzitter in Vlaanderen. “Dat beschouw ik als een hele eer", aldus de 22-jarige Jordy. “Ik heb het geluk om met mijn jonge leeftijd een behoorlijke groep van de Breeënaren te vertegenwoordigen die anders gewoon uit de boot valt.”
 1. Dievegges krijgen tot 3 maanden cel voor kledingdiefstal bij Primark
  Hasselt

  Dievegges krijgen tot 3 maanden cel voor kleding­dief­stal bij Primark

  De Hasseltse kledingwinkel Primark is bij twee diefstallen maar liefst 66 kledingstukken verloren. De schade blijft echter beperkt tot 477 euro. Bij een diefstal op 29 maart 2019 werden 45 kledingstukken voor een totale waarde van 330 euro ontvreemd. De Zonhovense dievegge (30) werd veroordeeld tot een celstraf van één maand en een boete van 400 euro. Op 10 augustus 2019 volgde een nieuwe diefstal. Dit keer door een 42-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. Zij ging aan de haal met 21 kledingstukken ter waarde van 147 euro en krijgt een celstraf van 3 maanden.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is