Peter Vosters controleert in welke staat de enten zich bevinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Vosters controleert in welke staat de enten zich bevinden. © Lieke D'hondt

Zwaar beschadigde bomen in natuurgebiedje zijn nog in leven: “De eik heeft het wat moeilijk, maar is nog groeikrachtig”

MaarkedalEr klinkt vandaag goed nieuws in het natuurgebiedje Waerdebroecken in Maarkedal. De bomen die er in 2019 zijn verminkt door vandalen, zullen het halen. Vrijdag kwam boomverzorger Peter Vosters nog eens langs om de bomen te inspecteren. “Het zal tijd en geduld vragen, maar het ziet er goed uit.”

  1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
    Gentbrugge / Sint-Amandsberg

    Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

    De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.