Elien Hanselaer (links) met cultuurschepenen Joris Vandenhoucke van Ronse en Isabel Van Quickelberghe van Maarkedal.
Volledig scherm
Elien Hanselaer (links) met cultuurschepenen Joris Vandenhoucke van Ronse en Isabel Van Quickelberghe van Maarkedal. © GEDR

Wandeling vol verrassing verenigt Ronse en Maarkedal in Louise-Marie: “120 mensen in een kunstproject over schoonheid, gemeenschap en natuur”

RONSE/MAARKEDAL120 mensen uit Ronse en Maarkedal brengen einde juni en begin juli ‘Het sprookje van de laatste gedachte’, een culturele wandelbeleving van 8 kilometer en anderhalf uur. Theatermaakster Elien Hanselaer (32) bedacht het concept en schreef de tekst. Ze voert, samen met Frank Dierens (54), ook de regie.

  1. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbestuur. “Terugbetaling van Offerfeest slacht-kosten is voor ons, liberalen, uit den boze”
    Gent

    Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen stadsbe­stuur. “Terugbeta­ling van Offerfeest slacht-kos­ten is voor ons, liberalen, uit den boze”

    Opvallend. Jong Vld Gent gaat lijnrecht in tegen het Gentse stadsbestuur, waarvan de burgemeester de liberale Mathias De Clercq is. Thema is de terugbetaling van de kosten aan moslims die voor het Offerfeest een schaap of rund laten slachten. “Dit druist in tegen de scheiding tussen kerk en staat en dus ook de neutraliteit van de staat”, klinkt het.