Het openingsgesprek met vlnr de schepenen Filip Meirhaeghe, Isabel Van Quickelberghe en Frederik Van Nieuwenhuyze, architect Joris Ghyssaert van F2J, burgemeester Nachtergaele en moderator Donaat Deriemaeker.
Volledig scherm
Het openingsgesprek met vlnr de schepenen Filip Meirhaeghe, Isabel Van Quickelberghe en Frederik Van Nieuwenhuyze, architect Joris Ghyssaert van F2J, burgemeester Nachtergaele en moderator Donaat Deriemaeker. © GEDR

Vrijetijdscentrum De Maalzaak opent de deuren voor sport, cultuur, verenigingen en kinderopvang. “Mits goed bestuur is een kleine gemeente tot veel in staat”

MAARKEDALMet een panelgesprek geleid door bekende inwoner Donaat Deriemaeker heeft Maarkedal zijn gloednieuw polyvalent vrijetijdscentrum De Maalzaak in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw geeft onderdak aan verschillende Maarkedalse verenigingen en biedt infrastructuur voor sportieve en culturele activiteiten. 

 1. Wat te doen in Aalst: deze 10 bezienswaardigheden mag je niet missen

  Wat te doen in Aalst: deze 10 beziens­waar­dig­he­den mag je niet missen

  Zin in een uitstapje dicht bij huis? Daarvoor is Aalst de ideale uitvalsbasis. De Oost-Vlaamse stad is vooral bekend om het grootste carnavalsevenement in België, maar er valt nog heel wat meer te beleven: van het Stedelijk Museum tot een Instagram- en TikTok-tour langs twaalf must-see locaties. Geen idee waar te beginnen? Wij geven je alvast tien tips met bezienswaardigheden en activiteiten die je niet mag missen.
  Aalst
 2. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.