Joris Nachtergaele plantte al 4.122 bomen in zijn eigen tuin en in Burreken. Nu geeft hij 3.000 eiken weg.
Volledig scherm
Joris Nachtergaele plantte al 4.122 bomen in zijn eigen tuin en in Burreken. Nu geeft hij 3.000 eiken weg. © Lieke D'hondt

Verkiezingsbelofte maakt schuld: Vlaams Parlementslid Joris Nachtergaele lanceert gratis boomplantactie

MAARKEDALVlaams Parlementslid en burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA) organiseert op zaterdag 23 oktober 2021 een boomplantactie. Iedereen kan op die dag gratis jonge eiken afhalen om in de tuin te planten of een stuk grond te bebossen. Op die manier komt Joris Nachtergaele zijn verkiezingsbelofte uit 2019 na. Toen beloofde hij om per voorkeurstem een boom te planten.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Hoe kan het dat bejaarde man pas een week na zijn overlijden werd gevonden in zijn huis? “Naasten, dat zijn ook buren, kijken niet of te weinig om naar (groot)ouders”
  PREMIUM
  RONSE

  Hoe kan het dat bejaarde man pas een week na zijn overlijden werd gevonden in zijn huis? “Naasten, dat zijn ook buren, kijken niet of te weinig om naar (groot)ouders”

  In de Jan Van Nassaustraat werd eerder deze week een man dood aangetroffen in zijn woning. De zeventiger was een week eerder overleden, zijn zorgbehoevende en inwonende zuster lag al die tijd hulpeloos in hetzelfde huis in bed. “Dit wijst ons op de groeiende vereenzaming bij senioren” reageert schepen en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst Wim Vandevelde (N-VA).
 1. “De financiële situatie van onze gemeente laat dit zonder meer toe”: N-VA wil gemeentelijke energiecheque van 150 euro voor alle Horebeekse gezinnen
  HOREBEKE

  “De financiële situatie van onze gemeente laat dit zonder meer toe”: N-VA wil gemeente­lij­ke energieche­que van 150 euro voor alle Horebeekse gezinnen

  Gemeenteraadslid Dieter Verschuere (N-VA) wil dat Horebeke aan alle gezinnen een energiecheque cadeau doet van 150 euro. “De schatkist van onze gemeente is heel stevig gevuld. Het lijkt ons dan ook niet meer dan billijk dat zij als lokale overheid haar inwoners tijdens deze ernstige energiecrisis financieel ondersteunt.”