Ronny De Coster
Volledig scherm
© Ronny De Coster

Snelheidscontrole in zone 50 in Maarkedal levert 27 boetes op

MaarkedalDe politie Brakel/Horebeke/Maarkedal/Zwalm heeft 27 chauffeurs beboet die bij snelheidscontroles in de bebouwde kom in Maarkedal over de limiet gingen.

 1. “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemeesters leggen samenwerkingsplannen voor aan personeel en raadsleden
  PREMIUM
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  “Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemees­ters leggen samenwer­kings­plan­nen voor aan personeel en raadsleden

  De gemeenteraden van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem bestellen volgende maand de studie die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. “We werken nu al op veel vlakken samen en laten onderzoeken of een fusie haalbaar is én gewenst door de bevolking”, klonk het maandagavond tijdens een infovergadering.
 2. Stad vraagt trajectcontroles aan op Edelareberg en N60 in Oudenaarde
  Leupegem/Edelare

  Stad vraagt trajectcon­tro­les aan op Edelare­berg en N60 in Oudenaarde

  Het stadsbestuur van Oudenaarde dient bij het Agentschap Wegen en Verkeer een aanvraag in om een trajectcontrole in te voeren op de N60 Ronseweg in Oudenaarde en N8 Edelareberg in Edelare. De stad gaat daarmee in op de vernieuwde aanvraagprocedure voor lokale besturen en politiezones om snelheidscontroles te plaatsen op gewestwegen. “Vlot en veilig verkeer in onze stad staan hierbij voorop”, zegt schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld).