Archiefbeeld - De Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) wil snel een fusie tussen de politiezones in de regio Vlaamse Ardennen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld - De Maarkedalse burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) wil snel een fusie tussen de politiezones in de regio Vlaamse Ardennen. © Foto Ronny De Coster

Maarkedal wil snel fusie tussen politiezones: “Onze politiezone is onderbezet en heeft te weinig specialisatie in huis”

Maarkedal wil binnen dit en twee jaar een fusie tussen de politiezones in de Vlaamse Ardennen zien. Burgemeester Joris Nachtergaele (N-VA) gelooft niet meer in de politiezone Brakel en wil snel een oplossing. “Anders hebben we een majeur probleem.”

  1. Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezingen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”
    PREMIUM
    HOREBEKE

    Luc Wachtelaer (CD&V) kijkt na een bewogen coronajaar ambitieus naar de volgende verkiezin­gen: “In Horebeke wantrouwen ze alles wat van buitenaf komt”

    Er gaan vanop het Kerkplein in Horebeke jaloerse blikken richting Maarkedal. Luc Wachtelaer baat er al 26 jaar Hotel Horenbecca uit en vertolkt er tevens de stem van de CD&V. “De drive om onderling samen te werken, laat staan met andere gemeenten zoals Maarkedal dat nu doet met Hoeselt en Hooglede, bestaat hier gewoon niet.”