De leerlingen woord verzorgden mee het Haydn-concert van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen.
Volledig scherm
De leerlingen woord verzorgden mee het Haydn-concert van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen. © GEDR

Leerlingen van Kunstacademie Vlaamse Ardennen brachten Haydn tot leven in muziek en woord

MAARKEDALIn het Gemeenschapscentrum Marca brachten de leerlingen van Kunstacademie Vlaamse Ardennen een concert met werk van Joseph Haydn. Daar hoorde ook uitleg bij, verstrekt door de leerlingen van de afdeling Woord.

 1. Uitbater fietsenwinkel blijkt gestolen fietsen te verkopen: verraden door klant
  Antwerpen

  Uitbater fietsenwin­kel blijkt gestolen fietsen te verkopen: verraden door klant

  De Antwerpse politie heeft de uitbater van een fietsenwinkel in Berchem betrapt op heling. Voor maar liefst 50 fietsen kon de man geen legitieme herkomst bewijzen. Als kers op de taart bleek hij ook iemand in het zwart in dienst te hebben. De agenten kwamen hem op het spoor nadat een verdachte man iets te veel interesse toonden in de fietsen aan Berchem-Station en de inspecteurs doorverwees naar de winkel.
 2. Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Waarom vroeg Oudenaarde amper subsidies om fietspaden aan te leggen?

  “0,31 euro per inwoner is wat Oudenaarde aan Vlaamse subsidies krijgt uit het Kopenhagenfonds voor de aanleg van fietsinfrastructuur in de stad. Voor elke twee euro die steden en gemeenten investeren in de aanleg of verbetering van fietspaden, legt Vlaanderen één euro bij. “Sommige steden en gemeenten, waaronder de buren Maarkedal, Kluisbergen en Wortegem-Petegem maakten van die subsidiepot gretig gebruik, maar Oudenaarde toonde wel héél weinig ambitie”, stelt oppositieraadslid Dagmar Beernaert (Vooruit) vast. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) legt uit hoe dat komt.