Kaatje Lagae en zoon Juul voor hun huis op de Stationsberg in Etikhove: de huisbel komt nog, de drinkbussen staan er al.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaatje Lagae en zoon Juul voor hun huis op de Stationsberg in Etikhove: de huisbel komt nog, de drinkbussen staan er al. © GEDR

Kaatje Lagae verzamelt op kasseien van Stationsberg alles wat renners er kwijtspelen: “We bezorgden Kasper Asgreen zijn fietscomputer terug, twee dagen later won hij de Ronde”

MAARKEDALDe Stationsberg in Etikhove is volgens José De Cauwer een rotding. De kasseien liggen er schots en scheef, er zijn diepe putten en onvoorziene wegverzakkingen. Kaatje Lagae (50) woont er met man en drie kinderen sedert 1999. Zij rapen op wat renners en wielertoeristen er verliezen. Drinkbussen meestal, maar soms ook wel eens een fietscomputertje. Dat van Rondewinnaar Kasper Asgreen bijvoorbeeld.
Lees ook alles over de Ronde in ons dossier.

  1. AZ Oudenaarde moet op zoek naar nieuwe directeur: Ann De Maere stapt op na conflict met medische raad

    AZ Oudenaarde moet op zoek naar nieuwe directeur: Ann De Maere stapt op na conflict met medische raad

    Het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde zit zonder directeur. Ann De Maere, die het ziekenhuis achttien jaar heeft geleid, is opgestapt. Haar ontslag is het gevolg van het conflict met de medische raad van het ziekenhuis en wijst erop, dat de crisis in het management van de kliniek nog lang niet opgelost is. “De medische raad heeft het imago van ons ziekenhuis als betrouwbare partner onherstelbaar beschadigd”, vindt De Maere.
    Oudenaarde