De gemeenteraden in Maarkedal beleef je opnieuw digitaal.
Volledig scherm
De gemeenteraden in Maarkedal beleef je opnieuw digitaal. © RV

Gemeenteraadszittingen zijn terug digitaal in Maarkedal

MAARKEDALDe gemeenteraden van 30 november en 21 december zullen  in Maarkedal terug digitaal verlopen om evidente redenen.

 1. Sports on Stage beloont de beste sporters en club van de voorbije twee jaar. Digitaal gala heeft videowedstrijd voor de trofee van leukste sportclub als extraatje
  RONSE

  Sports on Stage beloont de beste sporters en club van de voorbije twee jaar. Digitaal gala heeft videowed­strijd voor de trofee van leukste sportclub als extraatje

  Op zaterdag 29 januari organiseren de stedelijke sportraad en de stedelijke sportdienst Sports on Stage, een gala waarin de beste sportprestaties worden beloond met een trofee. Dat gebeurt vanwege corona digitaal. Via de facebookpagina van de sportdienst kan men de proclamatie volgen vanaf 20 uur. Janne Michels, het gezicht van de nationale voetbalbond op de social media, presenteert.
 2. Voorlopig geen ijzervretende bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootschalig onderzoek
  PREMIUM
  Gent/Zelzate

  Voorlopig geen ijzervre­ten­de bacterie in kanaal Gent-Terneuzen, wel grootscha­lig onderzoek

  Er bevindt zich geen ijzervretende MIC-bacterie in het kanaal Gent-Terneuzen. Dat is de conclusie van een grootschalig onderzoek dat de Nederlandse Rijkswaterstaat, de Vlaamse Agentschappen Mobiliteit en Openbare Werken, de Vlaamse Waterweg en North Sea Port lieten uitvoeren. Aanleiding was de aanwezigheid van de bacterie in de Zelzaatse jachthaven afgelopen zomer. Het blijkt om een plaatselijk fenomeen te gaan.
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.