Schepen De Tollenaere (rechts zittend) geeft het goede voorbeeld op de nieuwe beweegbank in Puttene.
Volledig scherm
Schepen De Tollenaere (rechts zittend) geeft het goede voorbeeld op de nieuwe beweegbank in Puttene. © GEDR

Een fit-o-meter is zo jaren zeventig, leve de beweegbank: “Ideaal geplaatst tussen wzc Ter Gauwen en de wijk Puttene”

MAARKEDALIn de meerjarenplanning van het gemeentebestuur werd gedacht aan een fit-o-meter om de jonge en minder jonge burger aan te zetten tot meer bewegen. Achterhaalde piste, zo bleek. Een beweegbank is het hippe alternatief. Er staat er nu eentje in Puttene.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Cursisten van hét CVO maken achtergelaten fietsen weer rijklaar: “Goed voor de mobiliteit en kansen van mensen die het moeilijk hebben”
  PREMIUM

  Cursisten van hét CVO maken achtergela­ten fietsen weer rijklaar: “Goed voor de mobiliteit en kansen van mensen die het moeilijk hebben”

  Achtergelaten fietsen gaan in Oudenaarde niet langer naar een openbare verkoop of het containerpark, maar krijgen een nieuw ‘leven’. Daarvoor zorgen cursisten van het Centrum voor Volwassenenonderwijs hét CVO Pro. Een eerste lading is klaar. “Dit komt niet alleen de mobiliteit in de stad ten goede”, vindt mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld). Zijn collega van Sociale Zaken Mathieu Mas (CD&V), legt uit wie met de vernieuwde fietsen zal rijden.
  Oudenaarde
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.