Maarkedal maakte dit jaar van de uitkijkpost 't Bosgat een leuke picknickplaats. Inzetten op het verblijftoerisme moet het motto zijn in de Vlaamse Ardennen, vindt burgemeester Joris Nachtergaele.
Volledig scherm
Maarkedal maakte dit jaar van de uitkijkpost 't Bosgat een leuke picknickplaats. Inzetten op het verblijftoerisme moet het motto zijn in de Vlaamse Ardennen, vindt burgemeester Joris Nachtergaele. © GEDR

Corona heeft zware impact op verblijfssector in regio: “Volop inzetten op de relance van lokaal toerisme”

MAARKEDALVolgens de cijfers van Toerisme Vlaanderen daalde het aantal overnachtingen in de Vlaamse Ardennen in het voorbije jaar naar 216.491 of 44,6 procent minder dan in 2019. “Tijd voor actie”, zegt burgemeester van Maarkedal Joris Nachtergaele (N-VA). 

 1. Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Gravensteen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”
  PREMIUM
  Gent

  Wordt het een gat in de muur of een vlonderpad op het water? Stad bekijkt hoe je binnenkort het Graven­steen binnenkomt: “Maar we maken nog geen beloftes”

  Van de voorstellen van burgers die rond het Gravensteen zijn gemaakt, is er één weerhouden door het Agentschap Onroerend Erfgoed. Het voorstel met het vlonderpad heeft een beperkte impact op de erfgoedwaarde, en maakt de burcht effectief toegankelijk. “We willen dit dan ook verder bekijken met onze diensten en toetsen aan de uitgangspunten van de Open Oproep", zegt bevoegd schepen Sami Souguir (Open Vld), evenwel zonder enige garanties te geven.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).