De 'oogst' na een paar honderd meter zwerfvuil ruimen. De blikjes zullen de actievoerders naar enkele politici sturen.
Volledig scherm
De 'oogst' na een paar honderd meter zwerfvuil ruimen. De blikjes zullen de actievoerders naar enkele politici sturen. © Lieke D'hondt

Boeren sturen blikjes terug naar de politici: “Onze koeien sterven erdoor, statiegeld is de oplossing”

De politici moeten het statiegeld op blikjes zo snel mogelijk invoeren, vinden landbouworganisatie Algemeen Boerensyndicaat (ABS) en milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux. Samen met enkele landbouwers uit Maarkedal voeren ze actie om de politici wakker te schudden. “Zonder statiegeld is het dweilen met de kraan open.”

6 reacties

 • Tom Faes

  3 jaar geleden
  De Wever wil geen statiegeld punt. Stop nu toch eens want als De Wever dat niet wil zal het niet gebeuren. Jullie weten het nu ok ? Je moet weten dat de wever altijd gelijk heeft ook als hij ongelijk heeft.
 • Alec Verbruggen

  3 jaar geleden
  Te weinig afvalbakken, overheden, gemeentebesturen bezuinigen op vuilbakken, dan krijg je dit. Boeren stoppen met zeuren ze belasten al genoeg de natuur.
 • rob callot

  3 jaar geleden
  groot gelijk van de boeren. En nu nog minder koeien.
 • robrecht Peeters

  3 jaar geleden
  statiegeld vragen lost het probleem absoluut niet op daar de jeugd voor 5 of 10 cent de hand niet omdraait. Hoeveel blikjes worden zelfs nooit volledig leeg gedronken meer zelfs halfvol zet men ze nog aan de kant.
 • Monica van Dorst

  3 jaar geleden
  groot gelijk ! Men verbiedt plastieken oorstokjes en rietjes maar het meeste zwerfvuil zijn inderdaad blikjes, ook pepflessen en plastiek zakjes. En daar komt geen verbod of statiegeld op